Тръмп напусна за кратко болницата, за да се види със свои симпатизанти

  • 05 октомври 2020 06:42

  • 796
  • 0
Тръмп напусна за кратко болницата, за да се види със свои симпатизанти
© Getty Images/Guliver (архив)

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския напусна за кратко военната болница "Уолтър Рийд" в предградие на Вашингтон, където от петък вечер се лекува от Ковид-19, предадоха световните агенции.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Тръмп беше с маска в кола, в която се намираха най-малко още двама души също с маски. През стъклата на возилото си, той помаха на свои симпатизанти, събрали се близо сградата на болницата. След това той се върна в лечебното заведение.

Малко преди това в кратко видеопослание в Туитър Тръмп заяви, че е научил много за Ковид. Той допълни, че го е научил, след като лично го е преживял и каза, че това е училището на живота.

Във видеото Тръмп обеща кратко излизане от болницата, за да направи изненада на "великолепните патриоти", които са се събрали на улицата.

Той им обеща неочаквана визита, а после дойде и краткото му излизане от болницата с кола.

(Getty Images/Guliver)

Краткото излизане на Тръмп от клиниката обаче беше определено от медици като ненужно и застрашаващо живота на другите, предаде Ройтерс и БТА.

Според медика от клиниката "Уолтър Рийд" Джеймс Филипс, който е и асистент по спешна медицина в университета "Джордж Вашингтон", всеки който е бил в колата по време на напълно ненужното излизане на президента, сега ще трябва да остане под карантина за 14 дни.

Доналд Тръмп: Вече се чувствам по-добре

Сенаторът от Демократическата партия от Хавай Брайън Шатц пък каза, че се моли за здравето на агентите от Сикрет сървис, защото те са осъзнавали рисковете, свързани с работата, но не са си давали досега сметка, че тези рискове могат да дойдат от самия охраняван обект.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
796 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини