Тръмп заплаши да игнорира комисията по президентските дебати

  • 16 декември 2019 19:45

  • 692
  • 0
Тръмп заплаши да игнорира комисията по президентските дебати
© gettyimages (архив)

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския ясно заяви днес, че смята да участва в поне три предизборни дебата, но заплаши да пренебрегне органа, който ги свиква, предаде БТА, цитирайки АП.

"Очаквам с нетърпение да се явя на дебати с онзи (от демократите), който е късметлия да се добере до финиша измежду тях", написа президентът в Туитър днес, след като вестник "Ню Йорк таймс" съобщи, че той обмислял изобщо да игнорира всякакви дебати. Тръмп се похвали, че се представял "толкова добре на дебати", че вероятно ще участва в повече от три дебата. Той обаче се оплака, че Комисията по президентските дебати била пълна с хора, които мразят Тръмп и призовават изобщо да не се гласува за Тръмп, и заплаши да не се възползва от услугите й. Президентът писа, че ще вземе съответното решение в подходящо време.

Кои са следващите етапи от процедурата по импийчмънт на президента на САЩ Доналд Тръмп

В отговор комисията излезе с изявление, в което отбелязва, че "телевизионните предизборни дебати са важна част от американския демократичен процес", като добави, че организираните от нея 30 президентски и вицепрезидентски предизборни дебати от 1988 г. досега се отличават с "честност, балансираност и безпристрастност".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
692 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини