Демократите са готови да обявят две обвинения в процедурата по импийчмънт на президента Тръмп

  • 10 декември 2019 07:17

  • 264
  • 0
Демократите са готови да обявят две обвинения в процедурата по импийчмънт на президента Тръмп
© gettyimages (архив)

Демократите в Камарата на представителите на американския Конгрес са готови да обявят две обвинения в процедурата по импийчмънт срещу президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, съобщи АП, като се позовава на двама неназовани информирани източници.

Според един от тях се очаква демократите да отправят едно обвинение срещу президента за злоупотреба с власт и едно за възпрепятстване на Конгреса. Членове на Конгреса са казали, че конгресмените от Демократическата партия се очаква да обявят следващите си стъпки във вторник. Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси свика председателите на комисиите, които водят разследването за импийчмънт, в кабинета си след заседанието на юридическата комисия в понеделник. На него демократите предупредиха, че действията на президента Тръмп спрямо Украйна (предполагаемият натиск да започне разследване срещу сина на бившия вицепрезидент Джо Байдън - б.ред.) представляват заплаха за свободата на изборите в САЩ и за националната сигурност. Председателите напуснаха кабинета на Пелоси късно в понеделник и някои от тях заявиха, че се очаква съобщение по темата във вторник сутринта.

Демократ в САЩ: Ако беше нормален съд, Тръмп щеше да е виновен за 3 минути

Това, което остава неизвестно, е дали Пелоси ще отиде отвъд проверката на случая с Украйна и ще стигне и до заключенията на специалния прокурор Робърт Мълър за действията на Тръмп около доклада за руска намеса в президентските избори през 2016 г.

Последвайте канала на

БТА
264 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини