Започна първото публично изслушване за импийчмънта на Тръмп

  • 13 ноември 2019 19:00

  • 627
  • 1
Започна първото публично изслушване за импийчмънта на Тръмп
© gettyimages

В Камарата на представителите в Конгреса на САЩ започна първото публично изслушване в разследването за импийчмънт на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. Излъчваното на живо по телевизията заседание беше открито от председателя на Комисията по разузнаването Адам Шиф, предаде БТА.

В долната камара пристигнаха да свидетелстват дипломатите Уилям Тейлър и Джордж Кент. Тейлър е шарже д'афер в Украйна, а Кент - заместник-помощник секретар в Държавния департамент. Въпреки че се съгласиха да дадат показания, и двамата получиха призовки. Днес те дойдоха поотделно, под засилена охрана.

Изслушването в комисията по разузнаване в камарата е първото публично изслушване в Конгреса, проучващо натиска, упражнен от Тръмп върху Украйна да разследва семейството на евентуалния му съперник на изборите догодина, демократа Джо Байдън. В продължение на няколко седмици преди публичните имаше изслушвания при закрити врата, на които дадоха показания и Тейлър, и Кент.

Тръмп: Не съм обезпокоен от разследването за импийчмънт

Явилите се за изслушването дипломати ще бъдат разпитани от Шиф и Девин Нунес, най-високопоставеният републиканец в комисията по разузнаването. Шиф и Нунес разполагат с по 45 минути да зададат въпросите си, но могат да посочат служебни пълномощници да направят това. След това членовете на комисията ще имат по пет минути да задават въпроси, като републиканци и демократи ще се редуват. Ще бъдат представени и веществени доказателства. Очаква се демократите да представят протоколи от разговори, текстови съобщения, свързани със случая новинарски статии и постове в социалните медии.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
627 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
фак америка, вива Русия

2019.11.13 | 22:55

1

на тоя боклук импиичмънт му е малко !

Добави коментар

Водещи новини