18 са вече жертвите на електронните цигари в САЩ

  • 04 октомври 2019 09:50

  • 1026
  • 0
18 са вече жертвите на електронните цигари в САЩ
© Pixabay

Осемнадесет са вече починалите в епидемията от белодробни заболявания, свързани с пушенето на електронни цигари в САЩ, предадоха световните агенции, като се позоваха на Центровете за контрол и превенция на заболяванията. Миналата седмица броят на смъртните случаи беше 12.

Разболелите се са 1080 според новите данни. Миналата седмица се съобщаваше за 805 болни.

"За жалост епидемията продължава с бързо темпо", казва Ана Шучат, високопоставен представител на Центровете.

За първите случаи на заболяванията беше съобщено през март. Симптомите включват силен недостиг на въздух, умора и болки в гърдите.

78 процента от болните, за които властите разполагат с информации, посочват, че са ползвали електронни устройства за вдишване на тетрахидроканабинол (THC) - психоактивната съставка на канабиса. 80 процента от болните са под 35 години, а средната възраст на починалите е 49 години и половина.

Федералното управление за храни и лекарства е взело над 400 проби, за да установи съставката или съставките, водещи до заболяванията.

Изследване на 17 пациенти, резултатите от което бяха публикувани в сряда, показа, че те имат увреждания като при излагане на действие на токсичен газ. Друго изследване на 5 пациенти показва увреждания като при липидна пневмония.

Последвайте канала на

БТА
1026 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини