Кризата с електронните цигари в САЩ – какво знаем

  • 05 септември 2019 15:02

  • 1181
  • 2
Кризата с електронните цигари в САЩ – какво знаем
© Pixabay

Американците обичат технологиите. Електронните цигари не правят изключение, налагайки се като алтернатива на традиционните тютюневи изделия отвъд Океана. С разликата, че нагряват капсула с никотинова течност, т.нар. изпарители заеха своето място на пазара – и популярността им расте. Наскоро обаче се появи информация за около 200 случая на мистериозни белодробни заболявания, свързани с употребата на електронни цигари в страната.

В средата на август американски медии съобщиха за хоспитализации на млади хора и подрастващи, оплакващи се от болки в гърдите, затруднено дишане, задух, кашлица и умора, а в някои случаи и стомашно неразположение, повръщане и температура. Така подозрението падна върху производителите на електронни цигари и съответните консумативи. От индустрията обаче се защитиха с проведените тестове върху своите продукти, като според тях става дума за разпространение на фалшиви капсули, включително и на такива, съдържащи опиоидни и наркотични вещества.

Какво да съблюдавате, ако решите да ползвате електронни цигари

Купувайте качествени продукти и недейте да се поддавате на ниски цени и стоки с неясно производство. Важно е да знаете произхода и състава на това, което инхалирате, защото също като това, което ядете и пиете, то може да повлияе на вашето здраве. Купувайте от магазини с лиценз и нужните разрешителни, без да се поддавате на ниски цени и реклами.

Съставът на течностите за електронни цигари е важен, защото именно това, което вдишваме при ползването ни влияе на здравето. Така, както при пушенето на цигари, вреди димът, така при ползването на електронни цигари, съставът на течността е от ключово значение затова, дали новото ни електронно устройство ще носи по-малък риск от класическата цигара или не.

Важно е да правим разлика между електронни цигари и устройства за нагряване на тютюн

Първо и много важно е, че електронните цигари и продуктите с нагряване на тютюн, като IQOS и glo са различни категории продукти. И при двете категории се използва нагряване, но при електронните цигари се нагрява никотин съдържаща течност, а при продуктите с нагряване на тютюн –истински тютюн.

Втората разлика е във вкуса и усещането. При електронните цигари няма пик на насищане. Така електронните цигари могат да се ползват по-продължително време, отколкото стандартна цигара, което може да бъде подвеждащо за неопитните пушачи или тези, които са решили да опитат алтернативи.

Ползването на устройства за нагряване на тютюн пък трае приблизително колкото обикновена цигара, като няма дим, но има никотинов пик, който засища никотиновия глад. Вкусът е сходен с този на цигарата, но без металически после вкус.

Последвайте канала на

(в материала има продуктово позициониране)

Novini.bg
1181 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
DedoPop

2019.09.05 | 16:16

2

Nai-dobrata cigara e nezapalenata cigara

Запознат

2019.09.05 | 15:51

1

"Вкусът е сходен с цигарата...."
Замириса на скрита реклама :) Нагреваемите цигари са с отвратителния вкус на сдъвкана люцерна. Единственото им предимство е, че не отделят пепел при горенето, а остатъчния буклук може да се изхвърли "чисто".
Иначе на вкус, мирис и усещане е отвратително, по-гадно дори от електронната цигара.

Добави коментар

Водещи новини