Белгийска партия: Доналд Тръмп да купи Валония за €1

  • 22 август 2019 13:31

  • 1650
  • 1
Белгийска партия: Доналд Тръмп да купи Валония за  €1
© Getty (архив)

На вниманието на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. Предлагаме Ви сделка. Давате едно евро и Валония е Ваша. Такъв пост е бил публикуван в акаунта в Twitter на младежкото крило на най-голямата партия в Белгия Новофламандски алианс.

Формацията е оставила свои координати в системата за микроблогове и призовала стопанинът на Белия дом да се обади в централата, за да обсъдят подробности около покупка-продажбата на автономния регион на западноевропейското кралство.

Постингът е предизвикал остра реакция от валонците. "Аз и 50 цента няма да дам за гадната фламандска бира, произвеждана от хора, искащи да разцепят Белгия", е заявил потребител на Twitter, подписал се като Марк Юбер. "Съединението прави силата", е допълнил той, цитирайки националния девиз на Белгия.

Публикацията на партията е станала на фона на спора между Дания и САЩ заради изявата на Тръмп, че е искал да купи автономната част на скандинавското кралство Гренландия. Днес излезе информация, че 45-ият държавен глава на САЩ е бил готов да плаща на Копенхаген  600 000 долара годишно при реализиране на сделката.

Новофламандският алианс се бори за мирно отделяне на холандскоезичната Фландрия от Белгия. Партията смята, че по-развитата в икономически план северна част дава прекалено много пари на Валония, чието население говори предимно френски.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1650 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.08.22 | 14:07

1

И ДА ИЗСЕЛИ ВСИЧКИ МЪРЗЕЛИВИ БЕЛГИЙСКИ СОЦИАЛИСТИ ОТ ТАМ.

Добави коментар

Водещи новини