Тръмп обеща "специален" Ден на независимостта тази година с военен парад

  • 02 юли 2019 06:44

  • 493
  • 1
Тръмп обеща "специален" Ден на независимостта тази година с военен парад
© gettyimages

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския обеща "специален" Ден на независимостта тази година. На 4 юли военни самолети и танкове ще участват в парад във Вашингтон по случай националния празник, предаде БТА.

По принцип Денят на независимостта е смятан за аполитичен ден в САЩ. Президентът обаче обяви, че ще бъде в центъра на празненствата тази година, като ще произнесе реч пред мемориала на Линкълн в столицата, и си навлече критики. Този 4 юли "ще бъде много различен, той ще бъде специален", увери Тръмп журналисти в Белия дом.

Той довери, че в прекъсване на традицията тази година "над нас ще прелетят самолети, най-добрите изтребители в света, (и) ще имаме няколко танка". По-рано Тръмп лансира идеята за военен парад във Вашингтон на 4 юли или на 11 ноември, както на 14 юли в Париж.

Той обаче бе принуден да се откаже след полемика за цената. Общинските власти освен това се обявиха против предложението.

Най-малко два танка вече са пристигнали във Вашингтон заедно с още четири военни автомобила, предаде Асошиейтед прес, като се позова на свой фотограф, който ги е видял.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
493 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гоямо куче

2019.07.02 | 11:33

1

големите кучета не лаят. щом и тия взеха да правят военни паради........

Добави коментар

Водещи новини