Адвокатите на Тръмп искат да се запознаят предварително с доклада на Мълър

  • 23 март 2019 08:36

  • 453
  • 5
Адвокатите на Тръмп искат да се запознаят предварително с доклада на Мълър
© Getty Images/Guliver

Адвокатите на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския искат да се запознаят предварително със заключенията на специален прокурор Робърт Мълър, преди те да бъдат огласени, предаде Асошиейтед прес.

Адвокатът на Тръмп Рудолф Джулиани уточни обаче, че няма гаранции, че юристите на президента ще имат възможност да го направят.

В съвместно изявление Джулиани и другият адвокат на Тръмп Джей Секулоу също така изразиха задоволство от самия факт, че Мълър е предал доклада си.

В коментар за доклада Белият дом заяви, че все още не го е получил, нито е бил осведомяван за съдържанието му. Сега следващите стъпки са на главния прокурор Бар, каза прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс. "Очакваме с нетърпение процедурата да продължи по реда си", добави тя.

Според пожелал анонимност представител на министерството на правосъдието Мълър не е препоръчал никакви нови привличания под съдебна отговорност по разследването за намеса на Русия.

Вчера специалният прокурор уведоми главния прокурор Уилям Бар, че е приключил разследването за намеса на Русия в изборите в САЩ и възможна координация между нея и предизборната кампания на Тръмп.

Сега Бар ще се запознае с доклада и ще реши каква част от него да бъде обявена публично.

Мълър ще приключи мандата си "в следващите дни", съобщи говорителят му Питър Кар. Той добави, че малка част от служителите от кабинета на Мълър ще останат още известно време на работа, за да помогнат за дейностите около закриването на приключилия работата си екип. Към момента към кабинета на Мълър работеха 11 прокурори.

Председателят на комисията по разузнаването на Камарата на представителите Адам Шиф заяви, че комисията му ще изпрати призовки, ако докладът на Мълър - и съответният доказателствен материал - не бъдат предоставени на Конгреса за по-нататъшно запознаване с тях. Пред Си Ен Ен демократът от Калифорния каза, че Конгресът има нужда да знае, "а също и страната".

Той добави, че ако е нужно, ще призове Мълър и главния прокурор Бар, за да настоява за огласяване на доклада.

Демократите в Камарата на представителите сега виждат в разследването на Мълър отправна точка за своите разследвания срещу Тръмп и за намеса на Русия в изборите през 2016 г.

Сенатор Чък Грасли от Айова, водещ представител на Републиканската партия, заяви, че заключенията от разследването на специалния прокурор трябва да бъдат обявени публично, за да се сложи край веднъж завинаги на "спекулациите и инсинуациите", тегнещи над правителството на Тръмп.

Председателят на комисията на Сената по правосъдието Линдзи Греъм (сенатор от републиканците от Южна Каролина) очаква той и водещият представител на демократите в комисията сенатор Даян Файнстийн да бъдат осведомени "в следващите дни" за доклада на Мълър. Той каза, че е бил уведомен от министерството на правосъдието, че Мълър е предал доклада си и че Бар "ще се опита да осигури възможно най-голяма прозрачност".

Лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл заяви, че приветства края на разследването. Той добавя, че отдавна е бил на мнение, че Русия е съществена заплаха за американските интереси, и посочва, че се надява докладът на Мълър да помогне за информирани и по-добри усилия за защита на американската демокрация.

Главният прокурор Бар каза, че министерството на правосъдието не е пречило на Мълър да предприема каквито и да е действия при разследването си за руската следа.

Бар е длъжен да разкрие пред Конгреса всякакви случаи, при които той или заместник главният прокурор Род Розенстайн са решавали да не се изпълняват някакви действия, предложени от Мълър.

В писмо до Конгреса Бар посочва, че по време на разследването не е имало "никакви такива случаи".

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси и сенатор Чък Шумър (водещите представители на демократите в Конгреса) заявиха, че "задължително" трябва целият доклад да бъде огласен.

Публичното му оповестяване поискаха и кандидатите за президентската надпревара на демократите, в частност Елизабет Уорън и сенатор Кори Букър.

 

Последвайте канала на

БТА
453 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Geraldine&

2019.03.23 | 10:44

3

Google плаща ежедневна работа в диапазона от 500 до 1000 долара. Получих $ 23,749 за първия месец и $ 32,854 за заплатата от Google от последния месец, работещи у дома за 3 часа на ден. Дори и тези, които са нови за това, могат лесно да печелят $ 200 на час, а печалбата може да бъде още по-голяма с течение на времето.

повече тук.........>> ­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m

Щерев

2019.03.24 | 08:59

5

а на теб безименен боиков трол ти плаща цвък-цвък но сега ще му резнат главата и няма да има 50 лева на коментар,умираш гладен и гаден

2019.03.23 | 10:52

4

БСП плаща ежедневно срещ 50 коментара с лъжи за ГЕРБ. Повечето тролове правят добри пари

ЕВРЕЙСКИЯ ЦИРК

2019.03.23 | 08:51

1

Е КОПИЕ НА НАШАТА СОРОСОИДНА "ДЕМОКРАЦИЯ", ПРИ КОЯТО КРАДЦИТЕ И УБИЙЦИТЕ СА НА ПЪРВО МЯСТО.

опорна то4ка

2019.03.23 | 09:01

2

Разчекна се троле, сам са те оставили в събота сутринта. Не е лесна твоята, ама поне навъртя 50 коментара и Фана надницата. Трябва да си починеш обаче, че почна да ги плещиш като...като американски бизнесмен след среща с руска "адвокатка" ги плещиш ги ги

Добави коментар

Водещи новини