Майк Помпейо: САЩ продължава да разследва убийството на Джамал Хашоги

Правителството на САЩ ще продължи да разследва убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги, заяви в Будапеща държавният секретар Майк Помпейо, цитиран от Ройтерс.

"Америка не прикрива убийство", каза той и добави, че САЩ ще предприемат още действия за търсене на отговорност от замесените в смъртта на Хашоги.

Работещият в САЩ саудитски журналист бе убит в саудитското консулство в Истанбул през октомври. Саудитска Арабия първоначално отрече смъртта му, но впоследствие потвърди, че нейни агенти са го убили. Рияд обаче отрича заповедта за убийството да е била дадена от най-високо държавно ниво.

САЩ ще споделят информацията си за рисковете от ползване на оборудване на китайската телекомуникационна компания Хуавей със страни като Унгария, каза Помпейо.

"Ако оборудване на тази компания се намира на едно място с важни американски системи, за нас става по-трудно да си партнираме", отбеляза той.

Коментари

 1. 2019.02.11 | 21:40

  И кво има да разследват?
  По -скоро се чудят как да излязат от неловката ситуация..Нали ще правят бизнес със саудитците...БОли ги там за някакъв Джамал...
  Мръсни политици!

 2. 2019.02.11 | 19:02

  скрипал бил отровен, но не умрял - олаяха орталъците. а суадитците разфасоват хора - но това не е важно - те са от нашите кучи синове. плащат си за да си правят каквото си искат тия мракобесни ислямисти.

  1. 2019.02.11 | 19:16

   Ти, с комунистическия си мозък, правиш ли разлика между използването на бойни отровни вещества, забранени с конвенция, която е подписана от извършителя и поръчково убийство, макар и с ужасен край!?

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Избрано от Интернет