Тръмп твърди, че не е скрил нищо от разговорите с Путин

  • 14 януари 2019 08:39

  • 601
  • 0
Тръмп твърди, че не е скрил нищо от разговорите с Путин
© Getty Images/Guliver

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския нарече "смехотворна" статия във в. "Вашингтон пост", която твърди, че се е постарал да скрие подробности от разговорите си с руския държавен глава Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, дотам, че дори конфискувал бележките на преводача си, предаде Франс прес.

"Не съм имал нищо за криене. . . Това е направо смешно", заяви той в събота вечерта в телефонно интервю за телевизия "Фокс нюз".

В публикацията си "Вашингтон пост" отбелязва, цитирайки бивши и сегашни висши правителствени служители, че няма нито един подробен доклад от разговорите, които Тръмп е водил с Путин на пет различни места през последните две години.

След една от срещите си с руския президент - в Хамбург през 2017 г. - милиардерът републиканец дори взел бележките на преводача си и поискал от него да не споделя с други членове на правителството какво е било съдържанието на разговора, пише всекидневникът.

"Вашингтон пост", собственост на шефа на "Амазон" Джеф Безос Джеф БезосДжѐфри Престън Бѐзос (на английски: Jeffrey Preston „Jeff“ Bezos), по-известен просто като Джеф, е "най-вече средство за лобиране в полза на "Амазон", заяви Тръмп пред "Фокс нюз".

"Статията във "Вашингтон пост" е до такава степен неточна, че дори не заслужава отговор", коментира говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

"Левичарските медии пропиляха две години в опити да скалъпят измислен скандал за таен сговор" между Москва и екипа на кампанията на г-н Тръмп за президентските избори през 2016 г., допълни тя.

В петък в. "Ню Йорк таймс" разкри, че през 2017 г. ФБР започнало разследване дали президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е работил в интерес на Русия.

"Това е най-обидната статия, писана някога за мен, и ако я прочете, ще видите, че те не са открили абсолютно нищо", заяви в събота пред "Фокс" президентът, който отправи остри нападки и към бившия директор на ФБР Джеймс Коми.

"Еха, току-що научих от западащия "Ню Йорк таймс", че бившите корумпирани ръководители на ФБР, почти всичките уволнени или принудени да напуснат агенцията по някои доста неприятни причини, са започнали разследване срещу мен, без причина и без доказателство, заради това, че уволних лъжливия Джеймс Коми! Пълна низост!", написа той в Туитър.

Последвайте канала на

БТА
601 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини