Тръмп се отметна за оградата с Мексико (видео)

  • 10 януари 2019 20:09

  • 2289
  • 3
Тръмп се отметна за оградата с Мексико (видео)
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския каза, че Мексико няма да заплати директно за изграждането на стената по южната граница. Вместо това стената ще бъде заплатена от приходи, получени от нова търговска сделка, която предстои в Конгреса, съобщи Си Ен Би Си.

"По време на кампанията казах, че Мексико ще плати за това. Те плащат за това с невероятната сделка, която направихме, USMCA", обясни Тръмп в изявление пред Белия дом преди заминаването си за Тексас.

Тази сделка бе одобрена от САЩ, Мексико и Канада след продължителни преговори за замяна на Северноамериканското споразумение за свободна търговия, което Тръмп отдавна е отхвърлил като "единствената най-лоша сделка, одобрена някога".

Президентът, чието централно обещание за кампанията бе, че Мексико ще плати за стена, простираща се на границата от около 2000 мили, добави: "Когато казах, че Мексико ще плати за стената пред хиляди и хиляди хора ... очевидно никога не съм имал предвид, че Мексико ще пише чек."

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2289 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Пет

2019.01.11 | 14:58

3

Тръпм обещава на американците предизборно нещо което не е съгласувано с Мексико! Популист и с мерак за Диктатор.лъжец и мошенник! Прави си сметките без кръчмаря...кой пие.кой плаща? Мексико Никога не са я искали тази стена и за тях не е изгодно да я има! По добре им е да се прехвърлят мигранти и дрога свободно през границата! Тръмп не е любим на никой на континента.и няма да стане!

2019.01.10 | 22:16

2

ТРЪМП КАЗА ЧЕ МЕКСИКО ВСЕ ПАК ЩЕ ПЛАТИ, НО СПОРЕД ЧЕРВЕНИТЕ ПРОШЛЯЦИ СЕ БИЛ ОТМЕТНАЛ. АРЕ ИБЕТЕ СИ МАМАТА НЕЩАСТНА БЕЗРОДНА.

2019.01.10 | 21:33

1

хайаха

Добави коментар

Водещи новини