Джина Хаспъл ще даде показания пред членове на Конгреса за убийството на Хашоги

  • 04 декември 2018 08:40

  • 679
  • 0
Джина Хаспъл ще даде показания пред членове на Конгреса за убийството на Хашоги
© Getty Images/Guliver

Директорката на ЦРУ Джина Хаспъл ще бъде изслушана днес от членове на Сената по случая с убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги, предаде Франс прес.

Републиканецът Боб Коркър, началник на комисията по външни работи в Сената, не пожела да влезе в детайли и само каза, че срещата ще бъде в 11 часа местно време в Сената и че в нея ще участват "малка група" парламентаристи.

Хаспъл не отговори на поканата на сенатори, които изслушаха при закрити врата на 28 ноември министрите на отбраната и на външните работи Джим Матис и Майк Помпейо. Двамата министри казаха с какви информации разполага правителството на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския по темата с убийството на Хашоги, извършено в началото на октомври в саудитското консулство в Истанбул.

Отсъствието на шефката на ЦРУ ядоса много сенатори, включително републиканци.

Помпейо заяви пред сенаторите, че докладът на ЦРУ не съдържа "никакъв елемент, свързващ престолонаследника (на Саудитска Арабия) със заповедта да бъде убит Джамал Хашоги". Според няколко американски медии обаче ЦРУ смята, че убийството е било поръчано именно от Мохамед бин Салман.

Последвайте канала на

БТА
679 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини