Американец се опитал да убие Тръмп с мотокар

  • 03 декември 2018 07:21

  • 1557
  • 1
Американец се опитал да убие Тръмп с мотокар
© Getty Images/Guliver (архив)

Жителят на щата Северна Дакота Грегъри Лингънг призна вината си, че е откраднал мотокар, с който е възнамерявал да преобърна лимузината на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, съобщава вестник "Хил", цитиран от Нова телевизия.

42-годишният мъж беше арестуван през септември 2017 г. Той е проникнал на частна територия, откъдето е откраднал мотокара, а след това е тръгнал по пътя, по който е минавал маршрутът на президентския кортеж. Прокуратурата смята, че Лингънг е искал да извърши покушение срещу стопанина на Белия дом.

Той е възнамерявал да се доближи до лимузината, да я преобърне, да са добере до президента и да го убие, се казва в изявлението на правоохранителните органи. Този ден Тръмп е посетил Северна Дакота и се е срещнал с ръководството и работниците в нефтопреработващ завод.

Защитата на Лингънг твърди, че по това време той се е намирал в "дълбока емоционална криза", а сега преминава курс по психотерапия в затвора. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1557 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ай сиктер

2018.12.03 | 08:25

1

Нещо по глупаво да напишете.

Добави коментар

Водещи новини