Политическа реклама на Тръмп бе заклеймена като расистка (видео)

  • 02 ноември 2018 06:39

  • 1023
  • 2
Политическа реклама на Тръмп бе заклеймена като расистка (видео)
© gettyimages (архив)

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския бе остро разкритикуван заради предизборен клип, в който се прави връзка между демократите и имигрантите от една страна и тежката престъпност, от друга. Някои републиканци осъдиха видеото, нарекоха го "отвратително" и казаха, че от три десетилетия това е политическата реклама, най-силно насаждаща расово разделение, предаде Ройтерс. 

Видеото, което Тръмп разпространи вчера чрез Туитър, съдържа кадри с Луис Бракамонтес, нелегален имигрант от Мексико, осъден през 2014 г. за убийство на двама полицаи в Сакраменто. Говорейки на английски със силен акцент, той заявява в съдебната зала, че би убил още полицаи.

Появяват се кадри с мигранти като препратка към колоната от централноамериканци, тръгнали към САЩ, и се задава въпросът: "Кого ли още ще пуснат демократите?". Клипът завършва с надписа: "Президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и републиканците правят Америка отново безопасна" - вариация на познатия предизборен лозунг на Тръмп "Да направим Америка отново велика". 

Според американски медии клипът е платен от кампанията за преизбиране на президента Тръмп. 

Сенаторът републиканец Джеф Флейк, един от най-известните критици на президента в собствената му партия, нарече рекламата "отвратителна" и заяви, че всички републиканци трябва да я осъдят. 

Том Перез, председател на Националния комитет на Демократическата партия, каза, че клипът отвлича вниманието от истинските проблеми и е пример за това, че Тръмп разделя нацията. 

Тръмп не за пръв път използва Бракамонтес в политически реклами. Той се появи през януари и във видео, свързано с първата годишнина от встъпването на президента в длъжност. 

БТА
1023 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Нео

2018.11.02 | 08:51

1
Глобалистическите олигархия знае ,че Доналд Тръмп е опасен за процеса им на новия световен ред .Руския съюз на Путин и Тръмп може да предизвика хаос в плановете на глобалистите .
Янките не очакваха поява на препятствия предначертаните им планове .Тръмп е последния спасител на човечеството от глобалистите .
Love héros D.Trump .

2018.11.02 | 15:26

2
Либералите трябва да се избиват, да се горят живи, антифи и други терористични организации да се разстрелват!!! ИЗБИЙ ГИ ТРЪМП!!!

Добави коментар

Водещи новини