Спецслужбите на САЩ ще извършват и отразяват кибератаките по-лесно

  • 21 септември 2018 10:55

  • 951
  • 1
Спецслужбите на САЩ ще извършват и отразяват кибератаките по-лесно
© Pixabay

Спецслужбите на САЩ ще могат занапред по-лесно да извършват и отразяват кибератаки съгласно новата стратегия за кибернетичната сигурност. Това заяви вчера президентският съветник по националната сигурност Джон Болтън, цитиран от ДПА и БТА.

"Нашите ръце не са така вързани, както бяха през администрацията на Обама", каза Болтън пред репортери, представяйки указа за Националната кибер стратегия, подписан от президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския.

Болтън не даде много подробности, но според официални източници, цитирани от "Ню Йорк таймс" новият подход "премахва продължителната процедура за постигане на консенсус в правителството", преди САЩ да могат извършат нападателни действия.

Съветникът по сигурността каза само, че "чрез нападателни и защитни кибер действия ще се създадат структури за възпиране, които ще намалят зловредното поведение в киберпространството".

Болтън предупреди, че ако други правителства предприемат кибератаки срещу САЩ, трябва да очакват "както нападателни, така и отбранителни " ответни мерки. В САЩ нарастват опасенията от евентуални кибератаки преди междинните избори за Конгрес през ноември, отбеляза ДПА.

Последвайте канала на

БТА
951 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2018.09.21 | 13:52

1
Цървули!!!Както блокираха интернета на Северна Корея за една седмица преди две години,така могат да изгасят тока на Рускенефа за постоянно!!!Повече от 80% от софтуера е Американски и ще задействат спящите вируси когато си поискат!!!Ура и Слава,Червени Чугуненократунести Чукундури!!!

Добави коментар

Водещи новини