ВВС на САЩ се разрасват значително, за да запазят превъзходството си над Русия и Китай

  • 18 септември 2018 10:06

  • 2008
  • 2
 ВВС на САЩ се разрасват значително, за да запазят превъзходството си над Русия и Китай
© Getty Images/Guliver

Американските военновъздушни сили имат намерение да се разраснат в следващите около 10 години, като увеличат оперативните си ескадрили с близо една четвърт, за да запазят превъзходството си над страни като Русия и Китай, чиито армии също се разрастват, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Министърът на военновъздушните сили на САЩ Хедър Уилсън каза, че предварителни анализи, изготвени отчасти въз основа на класифицирани разузнавателни данни за възможните заплахи във периода 2025-2030 г., са показали, че американските военновъздушни сили в сегашния им вид ще бъдат неспособни да съхранят американското предимство.

"Военновъздушните сили са прекалено малки за онова, което изисква от нас страната", каза тя.

В анализа не е включена цената на евентуалното подсилване на ВВС. То може да струва милиарди долари заради нуждата от наемане на повече персонал и купуване на повече различни самолети, произведени от компании като Боинг и Локхийд Мартин.

Уилсън каза, че военновъздушните сили ще се нуждаят от още 40 000 души, за да имат общо 386 оперативни ескадрили. Това е с 24 процента повече от оперативните сега 312 ескадрили. С увеличението във ВВС ще има 717 000 души, в това число резервистите и националната гвардия.

През 1987 г., в пика на Студената война, американските ВВС имаха 401 ескадрили. Те са съставени от 18 до 24 самолета.

Миналия месец американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския подписа закона за бюджета за отбраната в размер на 716 милиарда долара. Тези средства ще помогнат на въоръжените сили да попълнят липсите в момент, в който САЩ се опитват да се фокусират върху предизвикателствата от страни като Китай и Русия, след като американските военни близо 17 години се сражаваха с терористи в страни като Афганистан, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2008 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2018.09.18 | 15:12

2
Цървули!!!САЩ са Военен,Технологичен и Финансов Лидер!!!Не могат да позволят на разни Недоеволюирали Азиатски Диктатури да контролират Земята!!!Трийсет години Пацифизъм стигат!!!Тепърва Рускенефа,Китай и другите Тоталитарни Кочини,ще усетят дългата тояга на Чичо Сам!!!Честито,другарки и другари-лумпени болшевишки безмозъчни!!!Ура и Слава!!!
afds

2018.09.18 | 11:00

1
сащ харчат 700 милиарда годишно, другите държави от нато около 300. останалите сателити като япония, южна корея, другите им сателити в пасифика, арабите и т.н. далеч минават един трилион долара. и срещу този огромен бюджет за оръжия и армии ми говорят, че някаква си русия с бюджет от 61милиарда долара щяла да скочи и да нападне нато и да превземе европата. освен за бюджет да не говорим за човешки ресурси. сащ, ес и турция са близо милиард. като включим и другите сателити са над милиард и половина срещу 140милиона. пак съотношението е 10 към едно.
нещо не се връзва тая работа около истерията с руската агресия. комай ни мамят тия евроатлантици.

Добави коментар

Водещи новини