Видео показва как началниците на "Гугъл" изразяват огорчение от избирането на Тръмп за президент

  • 13 септември 2018 07:30

  • 1552
  • 0
Видео показва как началниците на "Гугъл" изразяват огорчение от избирането на Тръмп за президент
©

Крайнодесният американски уебсайт "Брайтбарт" разпространи видео, в което се вижда как няколко от ръководителите и служителите на "Гугъл" изразяват горчиви съжаления заради избирането на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за президент през 2016 г., предаде Франс прес.

В продължаващото повече от час видео се вижда как на голям екран зад подиум е изписана абревиатурата "TGIF" (Thank God It's Friday /Благодаря ти, Боже, че е петък/), с която се обозначават ежеседмичните срещи между ръководството и служителите на "Гугъл". На екрана пише и "ноември 2016 г.", когато Тръмп бе избран за президент.

Сергей Брин, съосновател на "Гугъл" и настоящ президент на компанията майка "Алфабет", казва на микрофона "знам, че може би това не е най-щастливият (петък), който сме имали". "Много хора тук са доста ядосани и тъжни заради изборите", продължава той с мрачно изражение и добавя, че изходът от вота "противоречи на много от ценностите" на "Гугъл".

В това видео, което е било предназначено за вътрешно ползване, Брин и други началници, но също така и служители, изразяват дълбоко разочарование, включително финансовата директорка Рут Порат, която едва не се разплаква.

Това видео бе публикувано в момент, когато президентът Тръмп и републикански конгресмени обвиняват "Гугъл", "Фейсбук" и "Туитър", че заглушават консервативните гласове в платформите си и дават преимущество на мненията на прогресистите.

Тръмп дори обвини компанията, че подправя резултатите в търсачката си.

Последвайте канала на

БТА
1552 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини