Мей каза на Тръмп по телефона, че американските мита са "несправедливи и разочароващи"

  • 04 юни 2018 21:45

  • 4921
  • 2
Мей каза на Тръмп по телефона, че американските мита са  "несправедливи и разочароващи"
© Getty images

В 30-минутен телефонен разговор днес британската премиерка Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в каза на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, че наложените от него мита върху вноса на стомана и алуминий от ЕС са "несправедливи и предизвикват дълбоко разочарование", предаде Ройтерс. 

Двамата разговаряха за първи път след обявяването на митата и се договориха да продължат дискусията по въпроса на срещата на лидерите на Г-7 в Канада по-късно тази седмица. 

Мей, цитирана от неин говорител, подчертала, че "САЩ, Великобритания и ЕС са близки съюзници по националната сигурност и ние признаваме значението на ценностите на свободната и честна търговия в света". Тя посочила също така нуждата да се защитават работни места. 

ЕС заплаши с реципрочни мита върху редица американски експортни стоки за Европа. Британският министър на търговията Лиъм Фокс предупреди в парламента днес, че засилващият се протекционизъм може да се превърне в "глобално търговско бедствие" и добави, че ответните мерки на Великобритания и ЕС трябва да бъдат "премерени и пропорционални". 

По време на днешния разговор Мей подкрепила намерението на Тръмп да се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен-ун в Сингапур идната седмица. 

Последвайте канала на

БТА
4921 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.06.05 | 00:54

2
чудя се тази ли да си татуирам или меркел, а може би ангелкова и тя е красавица...

2018.06.05 | 00:20

1
Тромпета е напълно луд

Добави коментар

Водещи новини