Моника Люински нарича аферата с Клинтън "голяма злоупотреба с власт"

  • 27 февруари 2018 21:22

  • 17319
  • 4
Моника Люински нарича аферата с Клинтън "голяма злоупотреба с власт"
© Getty Images (Архив)

Бившата стажантка в Белия дом Моника Люински, заради която президентът на САЩ Бил Клинтън беше подложен на процедура по импийчмънт в Сената, пише за аферата в статия за мартенския брой на сп. "Вентити феър", предаде Асошиейтед прес. В нея Люински казва, че аферата, довела до процедурата за импийчмънт срещу Клинтън, "не е била сексуално посегателство", но е "представлявала сериозна злоупотреба с власт".

Бившата стажантка пише също, че се възхищава от куража на жените, които се противопоставят на "твърдо установените вярвания и институции".

Люински споделя, че неотдавна се просълзила, когато една от лидерките на движението "Аз също" й казала: "Толкова съжалявам, че ти беше толкова сама", визирайки аферата отпреди две десетилетия.

Люински разказа, че е била диагностицирана с постравматичен стрес от това, че нейната история е станала публично достояние и тя е била отлъчена от обществото. Бившата стажантка в Белия дом хвали освен това движението "Аз също" за това, че осигурява "сигурност, която идва от солидарността".

"Има много повече жени и мъже, чиито гласове и истории трябва да бъдат чути преди моята. (Има дори някои хора, които смятат, че моите преживявания в Белия дом, нямат място в това движение, защото онова, което се е случи между Бил Клинтън и мен не беше сексуално посегателство, въпреки че ние сега признаваме, че то е представлявало голяма злоупотреба с власт)", допълва Люински.

Клинтън първоначално отрече да е имал афера със стажантката, но после призна. Президентът демократ бе оневинен в Сената по време на процедурата по импийчмънт, припомня АП.

Във в. "Венити феър" пише още, че е на 44 години и едва сега започва да подхранва виждането, че при подобни обстоятелства каквито е имало между нея като стажант в Белия дом и президента, идеята за даване на съгласие може да е спорна. Тя допълва, че "дисбалансите във властта - и способността да се злоупотребява с тях - съществуват, дори когато е имало съгласие за секс".

Люински посочва, че нещата са "много, много сложни" и се спира върху дефиницията на понятието "давам съгласие". "Каква е дефиницията в речника за "давам съгласие"? "Да дадеш позволение на нещо да се случи". Но какво означава "нещо" в този случай, предвид динамиката на властта, неговата позиция и моята възраст? Дали това "нещо" е просто пресичане на линия на сексуалната (а после и на емоционалната) интимност? (Една интимност, която аз исках с ограниченото ми разбиране на 22-годишен човек за последиците от това), пише Люински.
"Той беше моят шеф. Той беше най-влиятелният човек на планетата. Той беше с 27 години по-голям от мен, с достатъчно житейски опит, за да има по-добро разбиране за нещата. Той беше по онова време на върха на кариерата си, докато аз бях на първата си работа след колежа", допълва Люински.

Тя добавя, че нищо от това, което е казала по-горе не я извинява и не означава, че тя не носи отговорност за случилото се и споделя, че "всеки ден се среща със Съжалението", изписвайки думата с главна буква.

АП е потърсила за коментар представител на Клинтън, но той засега не е реагирал.

Последвайте канала на

БТА
17319 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.03.02 | 09:50

4
Тъпи курви, за да се издигнат в обществото са съгласни на всичко, и след това искат възмездие от покровителя си. Неблагодарници.
дуци

2018.03.01 | 00:25

3
е кога лапа пишката на чичо Бил ти беше хубаво и не мислеше така !
Мас

2018.02.28 | 20:01

2
Преди години имаше програма за Мас, иконката беше джуки и се казваше Моника
Aaa

2018.02.28 | 20:01

1
А кога лапа президентската пишка нямаше проблеми, нали парантио грозна

Добави коментар

Водещи новини