Почина изобличителката на аферата Люински

  • 09 април 2020 10:50

  • 1089
  • 0
Почина изобличителката на аферата Люински
© Getty (архив)

Починала е жената, разкрила света връзката на президента на САЩ (1993 – 2001 г.) Бил Клинтън със стажантката в Белия дом Моника Люински,  предаде Би Би Си.

Седемдесетгодишната Линда Трип си е отишла след продължителна битка срещу рак на панкреаса. Жената през 2003 г. е заявила, че е преминала осем курса на химиотерапия след като е била диагностицирана с онкологично заболяване на гърдата.

Трип е записала разговори между стопанина на Белия дом и неговата любовница и е предала аудиоматериалите на прокурор през 1998 г. Разкритието е довело до процедура по импийчмънт на Бил Клинтън.

Бил Клинтън

Въпреки че при гласуването в Сената (горната камара на парламента във Вашингтон е последната инстанция, която решава дали държавният глава да остане на власт) президентът е запазил поста си, аферата Люински е довела до загубата на вицепрезидента Ал Гор на изборите за държавен глава през 2000 г.

Люински, която по време на стажа си, се е сприятелила с Трип, през 1998 г. по време на даване на свидетелски показания в Сената е нарекла жената предателка.

Моника Люински продуцира филм за аферата си с Бил Клинтън

Ексстажантката, след като разбрала за фаталната за Трип болест, е пожелала на жената бързо оздравяване.

Моника Люински

 

 

Валери Зайцев
1089 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини