Мъж стреля по консулството на Китай в Лос Анджелис (обновена)

  • 02 август 2017 05:54

  • 2219
  • 0
Мъж стреля по консулството на Китай в Лос Анджелис (обновена)
© Getty Images/Guliver (архив)

Мъж е открил стрелба по сградата на консулството на Китай в Лос Анджелис, Калифорния, след което се е самоубил, съобщи Фокус, позовавайки се на Los Angeles Daily News.

Нападателят, който е бил на около 60 години, е стрелял през прозореца на своя автомобил.

Стрелецът е китайски гражданин, предаде РИА Новости, позовавайки се на данни на местните власти.
Според представител на полицията на града, китайският гражданин Майк Лопес е произвел няколко изстрела по сградата на консулството. Той, също така, е потвърдил, че мъжът се е самоубил след деянието си.

Няма пострадали в резултат на инцидента.

Генералното консулство на Китай в Лос Анджелис поиска от американските власти да осигурят безопасността на дипломатическата мисия и нейните сътрудници, както и незабавно разследване на обстоятелствата около нападението, предаде ТАСС, позовавайки се на заявление на дипломатическото представителство.

"Днес стана неясен инцидент, при който беше обстреляно нашето генерално консулство. Изразяваме сериозното си притеснение по този случай. Вече поискахме от американска страна да бъдат предприети всички необходими мерки за осигуряването на безопасността на дипломатите и тяхното работно място. В същото време, поискахме в най-кратки срокове, да се установят всички обстоятелства около инцидента.", пише в заявлението на дипломатическото представителство.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2219 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини