Тръмп смята, че Обама е виновен за поражението на Хилари

  • 28 декември 2016 07:29

  • 3162
  • 2
Тръмп смята, че Обама е виновен за поражението на Хилари
© GettyImages/Gulliver

Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския смята, че президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият носи частична вина за поражението на кандидатката на демократите Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 в ключови щати на изборите на 8 ноември. Новоизбраният президент изрази това мнение на страницата си в Туитър вчера, предаде ТАСС.

Тръмп припомня, че Обама лично се е включил в избирателната кампания на Клинтън в т.нар. колебливи щати, в който нито един от двамата основни претенденти няма явен превес. "Обама се включи в кампанията много старателно в най-важните колебаещи се щати и загуби", констатира милиардерът.

Според Тръмп на избирателите в тези щати повече се харесвала неговата програма. "Гласоподавателите искаха да видят Америка отново велика", писа Тръмп.

Той осмя и твърдението на Обама от последните дни, че ако самият той се бе кандидатирал за президент, би могъл да победи, "защото мнозинството от американците наистина вярват в единството на Америка, основано на толерантност, многообразие и откритост, и пълна с енергия и динамика".

Тръмп ще встъпи в длъжност на 20 януари.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3162 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.01.03 | 06:55

2
дреме му на тръмп на сайдера ..кой е виновен ..нали вече е избран..май няма какво да се пише ..и се пишат ..глупости..
FM

2017.01.03 | 06:55

1
Маймуната е виновна за много работи, даже и за това, че не е слязла още на земята.

Добави коментар

Водещи новини