"Уикилийкс" е получила нови данни за изборите в САЩ, готви се да ги публикува

  • 01 септември 2016 10:35

  • 2803
  • 4
"Уикилийкс" е получила нови данни за изборите в САЩ, готви се да ги публикува
© Getty Images/Guliver

Основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асандж каза, че организацията е получила нова информация, свързана с кандидатите за президентския пост в САЩ, и я проверява, за да я публикува по-късно, предаде ТАСС.

"Става дума за интересни и дори занимателни материали", заяви Асандж в интервю за в. "Ню Йорк таймс".

По думите му някои от сведенията може да са свързани и с фондацията на семейство Клинтън. Дейността на тази благотворителна организация, основана от бившия американски президент Бил Клинтън през 2001 г., предизвиква остри критики в САЩ от политически противници на неговата съпруга Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26, която е претендент за Белия дом. Републиканците подозират бившия държавен секретар, че е правила услуги на хора и страни в замяна на предоставяне на средства за фондацията.

Асандж каза, че "Уикилийкс" разполага с информация както за Клинтън, така и за републиканския кандидат-президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския.
Той не посочи конкретен срок за публикуване на материалите, но подчерта, че тяхната достоверност не буди съмнение.

През юли "Уикилийкс" публикува електронна кореспонденция на Националния комитет на демократите, до която са се добрали хакери, проникнали в компютърните му системи. От документите става ясно, че ръководството на партията активно се е опитвало да подкрепи Клинтън в ущърб на нейния съперник на първичните избори Бърни Сандърс. Заради разразилия се скандал председателят на комитета Деби Уосърман-Шулц подаде оставка, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2803 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.09.04 | 00:51

4
Новите данни са : ТРЪМП е новия президент !

2016.09.04 | 00:51

3
Хилари Клинтън е полулуда епилептичка , хили се истерично , дълго , без причина . Не се контролира и изпада в конвулсии . Негодна е за всичко , освен да си стои заключена в стая !

2016.09.02 | 05:19

1
Предаде тасс , много сте жалки, другари...!

2016.09.02 | 05:19

2
ДоооБле! А ти сега го духай!

Добави коментар

Водещи новини