Най-малко 42 жертви на лошото време в САЩ

  • 28 декември 2015 07:09

  • 1001
  • 0
Най-малко 42 жертви на лошото време в САЩ
© gettyimages (архив)

Най-малко 42 души са станали жертви на бурите, наводненията и торнадата в САЩ през празничния уикенд, които събориха сгради и разстроиха транспорта по празниците, съобщи БТА, цитирайки АП и Ройтерс.

Лошото време или заплахата от такова накара губернаторите на щатите Мисури и Ню Мексико да обявят извънредно положение в управляваните от тях щати. Най-малко 13 души станаха жертва на наводнения в Мисури и Илинойс. В Илинойс загинаха трима възрастни и две деца, чиято кола била пометена от придошлите води. Спасителните служби в Мисури евакуираха жители от домовете им и спасиха десетки от придошли води. Много пътища в щата са затворени и се очаква продължаващите дъждове да доведат до влошаване на ситуацията.

Най-малко 11 души загинаха в Тексас в района на Далас поради торнадата. Ветровете в едно от тях, убило осем души в град Гарланд, са достигали 322 километра в час. В района на Далас са унищожени над 100 жилища. По данни на АП унищожените или повредени жилища може да достигат хиляда. Мощните торнада се срещат в централните щати на САЩ през есента и лятото, но са по-редки през зимата, отбелязват метеорологичните служби.

Вчера в щата Арканзас са получени съобщения за три торнада, но няма данни за значителни разрушения или ранени. Издадени са предупреждения за торнада в Арканзас, както и в части от Тексас, Луизиана, Оклахома и Мисисипи. Вчера в САЩ бяха отменени над 1100 полета, около половината от които в Далас, щата Тексас. Два дни преди Коледа торнада отнеха живота на 18 души, от които 10 в щата Мисисипи, припомня Ройтерс.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1001 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини