Мафията в САЩ се закани на ИД

  • 26 ноември 2015 12:14

  • 6866
  • 3
Мафията в САЩ се закани на ИД
©

Джовани Гамбино, син на ключова фигура в мафиотския синдикат Гамбино, разказа как се е зародила сицилианската мафия и как нейните съвременни членове защитават кварталите на Ню Йорк от терористи от Близкия изток. В интервю за NBC News той казва, че след ужасните терористични атаки в Париж, защитата е по-важна от всякога.

„Мафията има лоша репутация, но голяма част от нея е незаслужена. Както всяко нещо в живота, тя си има своите добри, лоши и грозни страни, но възхода на глобалния тероризъм дава шанс на мафията да покаже добрата си страна”, казва Гамбино.

Според него „Ислямска държава” се бои от сицилианската мафия, поради което в подземния свят няма терористични клетки в Сицилия и на острова не е имало терористични атаки. Гамбино разкрива, че същият вид масова защита съществува и в Ню Йорк днес. ФБР и органите за вътрешна сигурност са ограничени в това, което могат да направят, смята Гамбино. Те често реагират прекалено късно или не успяват да видят пълната картина на това, което с случва поради липсата на „човешки интелект” – познаването на отделните движения и действия, които и най-добрата технология не винаги успява да улови.

Мафията и нейните съюзници обаче са свързани с кварталите по много по-смислен начин. В Ню Йорк там, където влиянието на сицилианската мафия е силно, натрапниците на ИД просто няма да успеят да създадат нищо. „Светът е опасно място днес, но хората които живеят в квартали на Ню Йорк със сицилиански връзки, трябва да се чувстват в безопасност. Ние се грижим нашите приятели и семейства да са защитени от екстремисти и терористи, особено от бруталната психопатска организация, наричаща себе си „Ислямска държава”, категоричен е Джовани Гамбино.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6866 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
аз

2015.11.30 | 20:49

3
" Мафията в САЩ се закани на ИД." И какво ще прави ? Ще купува петрол на дъмпингови цени,както прави Турция и ще разменят оръжие срещу петрол!
ПЕТЪР

2015.11.28 | 10:46

1
ПРЕЗ ВТОРАТА СВЕТОВНА Е ПОМОГНАЛА СИЦИЛИЯ ДА БЪДЕ ПРЕВЗЕТА ЗА 1 НОЩ.КАК-? ТЕ СИ ЗНАЯТ.

2015.11.28 | 10:47

2
с помощ на Лъки Лучано , помилван в сащ .

Добави коментар

Водещи новини