Генезисът за възникването на "Ал Кайда" и ИД е един и същ, обяви ген. Миланов

  • 22 ноември 2015 17:18

  • 4084
  • 3
Генезисът за възникването на "Ал Кайда" и ИД е един и същ, обяви ген. Миланов
©

Към момента има привидно овладяване на положението след атентатите в Европа. Има затишие. Това каза ген. Димитър Шивиков, главнокомандващ на контингентите ни в Ирак и Афганистан в предаването "120 минути" по БТВ.

Той разкри, че по време на мисиите си ежедневно нашите военни се се срещали с потенциални терорсти."Те мразят присъствието на коалиционните сили, част от които бяхме и ние. В техните очи ние бяхме нашественици", спомни си Шивиков.

"Въпросът с тероризма опира до цивилизационните и религиозните различия в света. Някой някъде печели от тероризма. Генезисът за възникването на "Ал Кайда" и "Ислямска държава" е един и същ, но кой спечели от това, посочи ген. Румен Миланов, бивш шеф на НСО, ГДБОП и БОРКОР.

Според него ЕС трябва да отговори на този въпрос. "Всички трябва да се обединят, за да окажат отпор на ИД", категоричен беше той.

По думите на ген. Шивиков и на наша територия има наченки на тероризъм. Той даде пример с джамията в Пазарджик. "Носителите на този краен ислямизъм са заплаха", смята Шивиков.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4084 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
кофти

2015.11.23 | 08:45

3
Браво сега остава д а докладват писмено коя фирма е произвела заразите как са ги заразили вкл с опасни ваксинации,какви спец наркотици са им давали и кой им е активирал нано скенери в телата.. Може да проверят и кои са заразили чрез ваксинации екипа на Горбачев вкл Янаев и другие негодники зад апропият Берлин,Варшава,Прага,Братислава,Софето,Белград и да ги подарят на доскорошни и сегашни опасни наркопострадали врагове...
много когти

2015.11.23 | 08:45

2
Аее болен !

2015.11.23 | 01:37

1
Браво ! Това са ИСТИНСКИ ГЕНЕРАЛИ.

Добави коментар

Водещи новини