99% от притежаваните от Сноудън документи не са публикувани

  • 03 декември 2013 18:50

  • 1942
  • 2
99% от притежаваните от Сноудън документи не са публикувани
©

99% от притежаваните от Едуард Сноудън класифицирани документи не са публикувани, обяви главният редактор на „Гардиън" Алън Ръсбриджър, предадоха световни агенции.

Ръсбриджър е разпитван от британски депутати.

Британското издание публикува материали, които са изнесени от бившия служител на американската Агенция за национална сигурност Едуард Сноудън. Разкритията са свързани с подслушвания на милиони телефонни разговори от страна на американските и британски служби за разузнаване, пише news.bg.

Смята се, че Сноудън е свалил между 50 и 200 хиляди класифицирани документи от Агенцията за национална сигурност на САЩ и британски правителствени документи.

В края на миналия месец британски и американски представители на разузнаването изразиха притеснение, че Едуард Сноудън притежава голям архив от класифицирани документи, които могат да доведат до „Страшния съд".

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1942 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.01.10 | 20:10

2
Е сега какво ще правим? След като се показа истинското лице на западната демокрация - фалш и лицемерие - още ли искаме да сме демократи и европейци? Събуха ни цървулите и сега ще ни пришпорват през тръните докато пукнем!
Баѝ Данчо

2014.01.10 | 20:10

1
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СИ ПРАВ А НАРОДА НИ ВМЕСТО ДА НАПРАВИ НЕЩО ПРОСТО БЛЕЕЕ БЕЕЕЕЕЕЕ

Добави коментар

Водещи новини