Легендарен гангстер получи две доживотни присъди и още 5 години затвор

  • 15 ноември 2013 10:25

  • 4235
  • 1
Легендарен гангстер получи две доживотни присъди и още 5 години затвор
©

Легендарният водач на ирландската мафия в Бостън, щата Масачузетс, Джеймс Бълджър, получи две доживотни присъди и още пет години затвор, предаде ИТАР-ТАСС.

Съдия Дениз Каспър мотивира решението си по следния начин: 84-годишният мъж е извършил всичките си чудовищни престъпленията в името на материалната облага. Съдебните заседатели в американския град признаха през август Уайти, какъвто е прякорът, на гангстера, за виновен в убийството на 11 души и рекет. От 70-те до 90-те Бълджър заедно с дясната си ръка Стивън Флеми не без помощта на ФБР е ръководил подземния свят в Бостън. Уайти е бил информатор на агенцията, като е предавал своите конкуренти. Местното подразделение на ведомство гледало през пръсти на дейността на двамата мафиоти.

Федералните власти се заинтересували от безнаказаността на ирландската мафия в Бостън в средата на 90-те. Но къртица изпяла за готвения капан и Бълджър успял да се спаси. За неговото местонахождение е била обявена награда от 2 млн. долара.

Уайти и 60-годишната му приятелка Катрин Грейг бяха спипани след 16 години в Калифорния през 2011 г. Историята става повод за няколко книги и вдъхновява Мартин Скорсезе да създаде филма си "От другата страна". Ролята на гангстера, чийто прототип е Бълджър, е изиграна от Джак Никълсън.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4235 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Калоян

2013.11.19 | 20:42

1
Във филма "От другата страна" изобщо не става въпрос за тая косичка,сещаш ли се??

Добави коментар

Водещи новини