ДЕН 57 ОТ ВОЙНАТА: Зеленски: Отсега-нататък всички руснаци ще бъдат третирани зле

  • 21 април 2022 22:24

  • 28709
  • 25
ДЕН 57 ОТ ВОЙНАТА: Зеленски: Отсега-нататък всички руснаци ще бъдат третирани зле
© GettyImiges

Novini.bg следи за вас всичко по-важно от военните действия между Русия и Украйна.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13427

Последвайте канала на

21:25 | 21 април 2022

САЩ ще приемат бежанци от Украйна, но не и през Мексико

Правителството на американския президент Джо Байдън ще улесни хората, бягащи от войната в Украйна, да достигнат САЩ от Европа, но в същото време се опитва да затвори неофициалния път през Северно Мексико, който се появи през последните седмици, предаде Асошиейтед прес.

Прочети още...
21:13 | 21 април 2022

Санчес зарадва Зеленски: Испания удвоява доставките на оръжие за Украйна

Министър-председателят на Испания Педро Санчес обяви този четвъртък, че страната му ще удвои военните пратки за Украйна, уверявайки лично президента Зеленски, че това ще бъде "най-голямата доставка към днешна дата".

Прочети още...
20:36 | 21 април 2022

Плененият от руските сили бесарабски българин в Украйна е освободен

Плененият от руските сили в Украйна бесарабски българин капитан Димитър Бурлаков е освободен. Новината потвърдиха за bTV от неговото семейство.

Прочети още...
20:15 | 21 април 2022

Русия наложи санкции на Марк Зукърбърг

Русия наложи санкции на 29 американци, сред които вицепрезидентката Камала Харис и Марк Зукърбърг, предаде Ройтерс, като се позова на руското министерство на външните работи, съобщи БТА.

Прочети още...
19:46 | 21 април 2022

Слави Трифонов: Някак си от само себе си отново настана време разделно

"Някак си от само себе си отново настана време разделно. Напоследък като че ли постоянно живеем в такова време. Днес казусът е Украйна", това написа в профила си във Фейсбук Слави Трифонов.

Прочети още...
19:33 | 21 април 2022

Зеленски: Отсега-нататък всички руснаци ще бъдат третирани зле

Украинският президент Володимир Зеленски изключи възможността да посети Москва за преки преговори с руското ръководство за прекратяване на войната, предаде Ройтерс.

Прочети още...
19:02 | 21 април 2022

Киев: Кадиров е обещал на Путин да ликвидира Зеленски

Лидерът на южната руска автономна руска република Чечения Рамзан Каздиров е обещал на стопанина на Кремъл Владимир Путин да ликвидира президента на Украйна Володимир Зеленски, предаде киевското радио НВ.

Прочети още...
18:45 | 21 април 2022

Захариева: Кулеба дойде, за да ни иска оръжие, а не за да види как сме

Това е едно празно, излишно и безсмислено решение. Така депутатът от ГЕРБ и бивш външен министър Екатерина Захариева определи решението, взето снощи от външната комисия, България да предостави на Украйна три вида помощ – техническа, финансова и хуманитарна.

Прочети още...
18:24 | 21 април 2022

Зеленски: Нашите войници в Мариупол продължават да се държат

Русия контролира по-голямата част от азовския пристанищен град Мариупол, но украинските сили продължават да се държат в части от него. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски по повод днешното изявление на руския президент Владимир Путин, че Мариупол бил освободен и че заводът за стомана "Азовстал" вместо да бъде щурмуван, ще бъде напълно блокиран.

Прочети още...
18:13 | 21 април 2022

Руската централна банка с по-мрачни перспективи за икономиката на Русия през 2022 г.

Икономически експерти, анкетирани от Руската централна банка (РЦБ), очертават мрачни прогнози за Русия през тази година заради суровите западни санкции, наложени след  инвазията на Москва в Украйна, предаде ДПА. 

Прочети още...
18:11 | 21 април 2022

Нови санкции на Великобритания удрят руския износ на хайвер и диаманти

Великобритания засили търговските санкции срещу Москва, насочени към луксозни стоки, чрез забрана за внос и по-високо обмитяване на руски хайвер, сребро и диаманти, в опит да накаже Кремъл за инвазията в Украйна. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се изявление на британската Агенция за международна търговия.

Прочети още...
18:01 | 21 април 2022

Джо Байдън обяви нова военна помощ в размер на 800 милиона долара за Украйна

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви днес, че е разрешил предоставянето на Украйна на допълнителна военна помощ, която ще бъде на стойност 800 милиона долара, предадоха Ройтерс и Франс прес, цитирани от БТА.

Прочети още...
17:36 | 21 април 2022

Пожар в топинститут на руското военно министерство взе жертви

"Най-малко седем души загинаха вследствие на пожар в институт на руското военно министерство в западния град Твер", предаде РИА Новости.

Прочети още...
17:06 | 21 април 2022

Германският външен министър: Няма табу за оръжията за Украйна

Германия проучва какво допълнително техническо обслужване и боеприпаси ще са необходими, за да бъдат приведени в съответствие с изискванията за използване от украинската армия остарели бронирани бойни машини на пехотата "Мардер", заяви външната министърка Аналена Бербок, цитирана от Ройтерс.

Прочети още...
16:52 | 21 април 2022

Руски милионер и семейството му са открити мъртви в Испания

"Руският милионер Сергей Протосеня бе открит мъртъв в Испания", предаде радио "Свобода".

Прочети още...
15:56 | 21 април 2022

Ако Русия използва тактически ядрени оръжия в Украйна - ето какво би станало

При невъзможността да се постигне победа по друг начин, руското ръководство от време на време рисува сценарий с използване на ядрено оръжие. Според УНИАН, хипотетично, те вероятно ще се опитат да използват не стратегически, а тактически ядрени оръжия за това.

Прочети още...
15:53 | 21 април 2022

Украински товарен самолет е кацнал във Варна

Украински товарен самолет Ан-12 на авиокомпания „Мотор Сич Еърлайнс“ е кацнал във Варна след полет от Полша по обед днес, показват данните от портала FlightRadar24.

Прочети още...
15:40 | 21 април 2022

Педро Санчес посети Бородянка: Потресаващо е!

Премиерът на Испания Педро Санчес призна, че е "потресен" от жестокостите на Русия, след като се разходи по опустошените улици на Бородянка, в околностите на Киев. Заедно с него присъстваше и министър-председателят на Дания Мете Фредериксен.

Прочети още...
15:30 | 21 април 2022

Израелският премиер съобщи, че Володимир Зеленски го е помолил да разговаря с Путин

Украинският президент Володимир Зеленски е помолил премиера на Израел Нафтали Бенет да се срещне с руския президент Владимир Путин, каза самият Бенет в интервю за журналистката от американската телевизия Си Ен Ен Кристиан Аманпур.

Прочети още...
15:24 | 21 април 2022

В Киев обясниха защо Путин нареди прекратяването на щурма срещу "Азовстал"

"Руският президент Владимир Путин изрази "загриженост" за живота своите войници", това каза съветникът на украинския държавен глава Володимир Зеленски – Олексий Арестович, предаде киевското издание УНИАН.

Прочети още...
15:23 | 21 април 2022

Великобритания наложи санкции на високопоставени руски военни

Британското външно министерство обяви в в четвъртък нов кръг от санкции срещу руски физически и юридически лица, кои са обвинени във връзка с техния действия срещу цивилното население и инфраструктурата в Украйна, както и такива, за които се смята, че подкрепят военните операции на Русия, съобщава БНР.

Прочети още...
15:02 | 21 април 2022

Донбас - индустриалният район на Украйна, който Русия иска да "освободи"

Донбас - промишлен район в Източна Украйна, който Москва твърди, че иска да "освободи" - беше в центъра на кървавия конфликт от 2014 г. между Киев и проруските сепаратисти, пише Франс прес, цитирана от БТА.

Прочети още...
14:56 | 21 април 2022

Няма доказателства за убити българи в сблъсъците в Одеса на 2 май 2014 г.

От началото на руската инвазия в Украйна активно се разпространяват неверните твърдения, че българите в Украйна са системно тормозени и дори убивани. Особено популярна е историята за „българи, изгорени живи“ по време на събитията в Одеса на 2-ри май 2014 г. Говори се конкретно за „българина инж. Иван Милев – жив изгорен в Одеса на 2 май 2014 – деец на българската общност“.

Прочети още...
14:35 | 21 април 2022

Датският премиер от Киев: Ще изпратим още оръжие на Украйна

Датското правителство ще изпрати допълнителна партида оръжия в Украйна. Това обяви министър-председателят на скандинавската държава Мете Фредериксен в интервю за TV2.

Прочети още...
14:07 | 21 април 2022

Адмирал Бауер: НАТО не притиска нито една държава да дава военна помощ за Украйна

НАТО не притиска нито една държава да дава военна помощ за Украйна. Това увери днес на полигона "Ново село" председателят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер в отговор на журналистически въпрос.

Прочети още...
13:55 | 21 април 2022

Русия затваря консулствата на балтийските държави на територията си

Руското външно министерство обяви в четвъртък, че оттегля съгласието си за дейността на генералните консулства на Латвия, Естония и Литва, съобщи БТА.

Прочети още...
13:31 | 21 април 2022

Зеленски: Вярата ми за резултати от преговорите с Русия избледнява всеки ден

Срещата ми с Владимир Путин може да сложи край на войната. Това заяви украинският президент Володимир Зелеснки в интервю за BFM TV. 

Прочети още...
13:18 | 21 април 2022

Русия глобява Google заради "фейк" за операцията ѝ в Украйна

Русия глоби Google с 4 милиона рубли (50 000 долара) за това, че компанията не е изтрила "фалшива" информация за руската специална операция в Украйна, съобщават "Ройтерс" и ТАСС.

Прочети още...
12:53 | 21 април 2022

СОС реши: Преименуват площад и алея в чест на Украйна

Столичният общински съвет реши площи, в близост до Руското посолство да бъдат преименувани в чест на Украйна. 

Прочети още...
12:40 | 21 април 2022

Киевска област: Открихме два масови гроба с цивилни в град Бородянка

Полицията в Киевска област съобщи, че два масови гроба са били открити вчера в град Бородянка, северозападно от украинската столица, предаде Асошиейтед прес. Началникът на областната полиция Андрий Небитов съобщи, че сред "цивилните, убити от руските окупатори", има две жени и един тийнейджър.

Прочети още...
12:39 | 21 април 2022

Вучич: Сърбия плаща много висока цена за това, че не въвежда санкции срещу Русия

Президентът на Сърбия Александър Вучич каза днес, че Сърбия е единствената страна в Европа, която не е въвела нито една рестриктивна мярка против Руската федерация и че това "без никакво съмнение" й създава много проблеми, съобщават сръбските медии.

Прочети още...
11:54 | 21 април 2022

Кулеба за българските министри: Не разбират какво се случва в Украйна

Украйна все още няма ясен отговор от българските власти дали ще получи военна помощ срещу руската агресия. Това заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба, който присъства на откриването на фотоизложбата "Стоп на агресията на Русия срещу Украйна" в Европейския кът на Народното събрание.

Прочети още...
11:40 | 21 април 2022

Путин нареди да се отмени атаката срещу "Азовстал"

Руският президент Владимир Путин нареди руската армия да отмени плановете за щурмуване на завода „Азовстал“ в украинския пристанищен град Мариупол и каза, че иска заводът да остане плътно блокиран, предаде Ройтерс.

Прочети още...
11:30 | 21 април 2022

Руските войски продължават офанзивата си в Донецка и Луганска област

В сутрешната си актуализирана информация за хода на войната Генералният щаб на Украйна днес съобщи, че руските сили продължават офанзивата в източната част на страната с цел установяване на пълен контрол над Донецка и Луганска област, съобщи Асошиейтед прес.

Прочети още...
10:35 | 21 април 2022

Русия е превзела Мариупол

Русия е превзела Мариупол, докладва на Владимир Путин министърът на отбраната Сергей Шойгу, съобщи Ройтерс, цитирайки Интерфакс.

Прочети още...
10:22 | 21 април 2022

Британското МО: Русия бърза с офанзивата в Украйна заради 9 май

Русия би искала да покаже успех преди годишните чествания на Деня на победата на 9 май. Това посочва Министерството на отбраната на Великобритания в последния доклад на разузнаването си. Според доклада това би означавало, че руските военни ще се опитат "бързо и насилствено" да "провеждат операции в навечерието на тази дата".

Прочети още...
10:02 | 21 април 2022

Руските въоръжени сили ще започнат да получават доставки на ракетата „Сармат“ още тази година

Руските ядрени войски ще започнат да получават доставки на новата междуконтинентална балистична ракета "Сармат" още тази година, съобщи ТАСС, като се позова на шефа на космическата агенция "Роскосмос" Дмитрий Рогозин.

Прочети още...
09:18 | 21 април 2022

Борис Джонсън каза, че украинските мирни преговори са обречени, сравни Путин с крокодил

Британският премиер Борис Джонсън каза, че мирните преговори за Украйна вероятно ще се провалят, като сравни преговарянето с руския президент Владимир Путин с преговаряне с „крокодил“, предаде Ройтерс.

Прочети още...
07:27 | 21 април 2022

Кадиров: Руските сили още днес ще установят контрол над стоманодобивния завод в Мариупол

Рамзан Кадиров, президентът на руската република Чечения, заяви, че руските сили още днес ще имат пълен контрол над стоманодобивния завод "Азовстал" в Мариупол, предаде Ройтерс, като се позова на агенция Интерфакс.

Прочети още...
07:14 | 21 април 2022

Украйна е готова да проведе специален кръг преговори с Русия

Украйна е готова да проведе специален кръг преговори с Русия в обсадения град Мариупол без никакви предварителни условия, съобщи главният преговарящият за страната.

Прочети още...
06:55 | 21 април 2022

Украйна: 80% от Луганска област е под руски контрол

Руските военни части контролират 80 процента от Луганска област в Източна Украйна, съобщи в Телеграм областният управител Серхий Хайдай, цитиран от ДПА.

Прочети още...
06:52 | 21 април 2022

Зеленски: Съюзниците вече по-добре разбират оръжейните ни нужди

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че съюзниците изглежда са започнали по-добре да разбират нуждата на страната му от тежко въоръжение, след дни на молби за още оръжейни доставки, предаде ДПА.

28709 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар
Мокраинците ще ядат хурката

2022.04.22 | 09:12

25
Хазарските миризливци долни.
scarface

2022.04.21 | 21:26

24
Еби си пу....ката майна наркоманче

2022.04.21 | 16:02

8
Америка-унищожи индианците-окова негрите-пусна атомна бомба на японците-удари с уранови бомби сърбите-И СЕ ВЛЮБИ В УКРАИНЦИТЕ.....и сега си ги ебка яко.

2022.04.21 | 20:37

23
Да го духат укрите,дано им го набие до макарите путлера.
долния

2022.04.21 | 16:52

12
Примерно сега Турция нахлу най демократично в Ирак,обстрелват и ги бомбардират най приятелски.

2022.04.21 | 16:25

11
Ако ги бяха сринали краварите щеше да е демократично внасяне на демокрация,примери колкото щеш"Сърбия,Сирия,Либия,Сомалия,Камбоджа и още и още неизброими са" и всички им ръкопляскат,даже им помагат в сриването,когато срива бляда е терор.Извод-най демократично и добре е да те срине краваря.всички сринати и унищожени от краваря са радостни,щастливи и благодарни за демократичното унищожение.
Ммм

2022.04.21 | 18:53

19
Азов са най големите смотаняци и се крият като мишки в момента с цивилни граждани

2022.04.21 | 20:37

22
Да го духат укрите,дано им го набие до макарите путлера.
На БКП-ейците

2022.04.21 | 20:21

21
Еби си майката бе скапан русофил/
Аре бе, Пут.кин!

2022.04.21 | 19:43

20
Тая работа съвсем се изпедерасти! Или ги приключвай, или да идва Медведев!
Никой

2022.04.21 | 18:51

18
Да стоят 10 дни блокирани и те сами ще почнат да се избиват вътре между тях

2022.04.21 | 18:27

17
Руската армия е гола вода

2022.04.21 | 18:26

16
Руските варвари трябва да бъдат унищожени

2022.04.21 | 18:17

15
Малеее, страшно геройство! След 2 месеца срещу невзрачната украинска армия, извоюваха един град. Голяма излагация.
Путин е подсигурил

2022.04.21 | 17:10

13
достатъчно екарисажи за тъпите руски говеда.

2022.04.21 | 17:19

14
Сега ги тества с украински говеда.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини