Израелският премиер съобщи, че Володимир Зеленски го е помолил да разговаря с Путин

  • 21 април 2022 15:30

  • 948
  • 1
Израелският премиер съобщи, че Володимир Зеленски го е помолил да разговаря с Путин
© Getty Images

Украинският президент Володимир Зеленски е помолил премиера на Израел Нафтали Бенет да се срещне с руския президент Владимир Путин, каза самият Бенет в интервю за журналистката от американската телевизия Си Ен Ен Кристиан Аманпур.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13563

Перспективите за скорошно приключване на войната на Русия срещу Украйна не са добри, призна Бенет, добавяйки, че Израел е готов да поднови сериозните посреднически усилия във връзка с искането на Зеленски, информира в. "Джерусалем пост".

Бенет защити своята позиция и позицията на правителството си по отношение на Русия, заявявайки, че Израел е "осъждал руската агресия многократно" и е гласувал за отстраняването на Русия от Съвета на ООН по правата на човека, в отговор на въпроса на Аманпур дали Израел е заел достатъчно твърда позиция срещу режима на Путин.

Израелският премиер осъди убийствата в Буча, но не спомена Русия

Бенет изтъкна помощ, оказвана от Израел на Украйна във военен и хуманитарен аспект, включително полевата болница, създадена в Западна Украйна. Премиерът обаче призна, че "за да посредничи", трябва да продължи да поддържа контакт с Путин.

В интервюто израелският премиер отговори на въпроси на Аманпур за присъствието на израелски войници на Храмовия хълм в Стария град на Ерусалим, като отбеляза, че е необходимо Израел да "осигури пълна свобода на поклонение на всички в Ерусалим, включително на мюсюлманите".

Междувременно стана известно, че Москва все още чака отговор от Киев, след като е предала на Украйна документ във връзка с мирните преговори с украинската страна, информира говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи Ройтерс.

Израел: Готови сме да бъдем домакин на среща Зеленски-Путин

Украинският президент Володимир Зеленски заяви вчера, че не е виждал този документ, нито е чувал за него, допълва БТА.

Руско-украинските преговори продължават, добави Песков.

Последвайте канала на

Весела Найденова
948 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.04.21 | 16:10

1
Как ще е виждал документи като американската му охрана решава какво да вижда и какво да говори. Ако не ги слуша ще го гръмнат и ще кажат че руснаците са го разтреляли.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини