24 ДЕН ОТ ВОЙНАТА: Най-малко 50 убити при руски ракетен удар в Николаев

  • 19 март 2022 19:50

  • 7991
  • 13
24 ДЕН ОТ ВОЙНАТА: Най-малко 50 убити при руски ракетен удар в Николаев
© Novini.bg

Novini.bg следи на живо за вас всичко, което се случва във войната между Русия и Украйна:

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13108

Последвайте канала на

21:42 | 19 март 2022

Китай: Санкциите срещу Русия са жестоки

НАТО не трябва да притиска Русия „в ъгъла“. Това каза заместник-министъра на външните работи на Китай Льо Ючън. По думите му санкциите, наложени от западните държави на Русия заради Украйна, са „все по-жестоки“.

Ючън смята и че НАТО не трябва да се разширява допълнително на изток, притискайки ядрена сила като Русия „в ъгъла“.

Прочети още...
21:27 | 19 март 2022

Украйна е евакуирала 190 000 цивилни от бойни зони

Украйна е евакуирала по хуманитарни коридори 190 000 цивилни от райони по фронтовата линия от началото на руското нахлуване, каза днес украинският вицепремиер Ирина Верешчук, цитирана от Ройтерс.

Верешчук заяви по телевизията, че коридорите в Киевска и Луганска област са действали днес, но планиран коридор към обсадения град Мариупол е работил само частично, като руските войски не са позволили преминаването на автобуси, отбелязва БТА.

Прочети още...
20:27 | 19 март 2022

Зеленски зове за запор на имуществото на руските богаташи в Швейцария

Украинският президент Володимир Зеленски призова швейцарците да принудят своето правителство да сложи ръка на имуществото на руските богаташи в Швейцария, предаде агенция Ройтерс.

Според Зеленски именно олигарсите, които живеят в Европа и в "прекрасните швейцарски градове", нареждат разрушаването на украинските градове във войната, започната от Кремъл.

Прочети още...
19:55 | 19 март 2022

Русия предупреди за заплаха от украински мини в Черно море

Руските служби предупредиха за заплаха за корабоплаването в западната част на Черно море заради украински мини, предаде Франс прес.

От Федералната служба за сигурност - ФСБ, твърдят, че украинските въоръжени сили са поставили минни заграждения на подстъпите към пристанищата Одеса, Очаков, Черноморск и Южни. Мините обаче били негодни, произведени още в първата половина на 20-ти век. Бури отнесли част от тях в открито море и от ФСБ не изключват да достигнат Босфора.

Прочети още...
19:43 | 19 март 2022

НАТО обяви данни за изнесеното присъствие по Източния фланг

НАТО представи данни, които показват количеството на допълнителните съюзнически сили, разположени по Източния фланг на Алианса.

Според данните към 16 март най-много съюзнически сили са изпратени в Полша - 10 500 военнослужещи от четири държави. В Румъния са изпратени 3300 бойци от пет страни от пакта.

Прочети още...
19:43 | 19 март 2022

НАТО обяви данни за изнесеното присъствие по Източния фланг

НАТО представи данни, които показват количеството на допълнителните съюзнически сили, разположени по Източния фланг на Алианса.

Прочети още...
19:30 | 19 март 2022

Съветник на Зеленски призова Китай да осъди руската агресия

Китай би трябвало да вземе "правилното решение" и подобно на други страни да осъди руската инвазия в Украйна, заяви днес украинският президентски съветник Михайло Подоляк, цитиран от Ройтерс.

"Китай може да стане важна част от световната система за сигурност, ако вземе правилното решение да подкрепи коалицията от цивилизовани държави и осъди руското варварство", написа в Туитър Подоляк, който е участник в преговорите с Русия.

Прочети още...
18:50 | 19 март 2022

Над 3,3 млн. украинци са прогонени от родината си

Броят на украинците, прогонени от родината си заради руското нашествие, надхвърли днес 3 300 000 души, съобщиха от Върховния комисариат за бежанците. Броят на вътрешно разселените лица - бежанците, които още не са напуснали Украйна, не е точно установен, но според ООН е поне 6 500 000. Това съобщи Франс прес цитирана от БТА.

Прочети още...
17:28 | 19 март 2022

Джонсън: Западът не трябва да се опитва да "нормализира отношенията" с Путин

Западът не трябва да се опитва да "нормализира отношенията" с руския президент Владимир Путин след инвазията му в Украйна, каза британският премиер Борис Джонсън, който нарече кризата "повратна точка за света", съобщава Нова телевизия. 

„Има някои по света... които казват, че е по-добре да се примирим с тиранията. Смятам, че дълбоко грешат“, каза британският лидер на пролетната конференция на Консервативната партия в Блякпул, Северозападна Англия.

Прочети още...
16:23 | 19 март 2022

Лидерът на „Хизбула“: Не сме пращали наши бойци в Украйна

Ливанското шиитско движение „Хизбула“ отрече информацията, че е изпратила свои бойци в Украйна, за да се бият на страната на Русия. Това съобщи лидерът на групировката Хасан Насрала по телевизия „Ал Майадин“, цитиран от „Ройтерс“.

„Никой от „Хизбула“ - нито бойци, нито експерти, няма да отиде там, където се води война", потвърди Насрала.

Прочети още...
15:42 | 19 март 2022

Лавров: Действията на Русия в Украйна провалиха антируските планове на Запада

Руската специална операция в Украйна провали антируските планове на Запада. Това заяви на публична проява в Москва външният министър на Русия Сергей Лавров, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Президентът Владимир Путин целеше с тази операция първо, да се гарантира сигурността на хората в Донбас; и второ - да се премахнат заплахите за Руската федерация, трупани под формата на милитаризация и нацификация на Украйна. Щом разбраха, че нашата линия е спомогнала да бъдат провалени техните замисли, виждате - сякаш са пощръклели, каза Лавров.

Прочети още...
15:30 | 19 март 2022

Най-малко 50 убити при руски ракетен удар в Николаев

Десетки украински войници са загинали след руския ракетен удар над военни поделения до град Николаев. Според Франс прес в тях е имало 200 войници, а загиналите са най-малко 50. Според Би Би Си, обстановката в самия град, който е една от основните цели на руското военно нападение, е спокойна.

Прочети още...
14:56 | 19 март 2022

Украински военни: Руските сили ще атакуват Одеса, след като превземат Николаев

Основна тема в югозападната част на Украйна и специално за Одеса е дали руските сили ще извършат десант награда.

Според местни военни експерти той няма да е възможен вече само по море. Те смятат, че Одеса е твърде добро укрепена, за да бъде атакувана само по море и „това би било самоубийство, ако военен кораб опита да пристигне на брега на Одеса“.

Прочети още...
14:02 | 19 март 2022

Полша предлага на ЕС да наложи пълно търговско ембарго на Русия

Полша е предложила на Европейския съюз да наложи пълна забрана за търговията с Русия, каза днес полският премиер Матеуш Моравецки, цитиран от Ройтерс.

По думите му това трябва да стане възможно най-скоро, като забраната да включва търговията по море и суша. "Отрязването на търговията с Русия ще окаже допълнителен натиск върху Русия да обмисли дали не е по-добре да прекрати тази жестока война".

Прочети още...
13:39 | 19 март 2022

Русия обяви, че е унищожила четири украински системи за ПРО

Руската авиация е унищожила през изминалата нощ четири зенитноракетни комплекса на Украйна, три "С-300" и един "Бук-М1". Това съобщи днес говорителят на руското министерство на отбраната ген. Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

По думите му руската "оперативно-тактическа, армейска и безпилотна авиация" е поразила 69 военни обекта в Украйна.

Прочети още...
12:14 | 19 март 2022

Деветима човека са убити и 17 са ранени при обстрел край Запорижжя

Деветима човека са убити и 17 са ранени при артилерийски обстрел днес срещу предградие на южния украински град Запорижжя. Това съобщи онлайн  заместник-кметът Анатолий Куртиев, цитиран от Ройтерс.

Прочети още...
11:56 | 19 март 2022

Русия използва за първи път във войната в Украйна хиперзвукова ракета "Кинжал"

Руските военновъздушни сили съобщават, че са унищожили ракетен арсенал в украинската Ивано-Франкивска област с хиперзвукова ракета, предаде ДПА.

Прочети още...
11:53 | 19 март 2022

Унгарски журналист: Дистанцирането на Орбан от Путин е съмнително

Всичко, което Орбан сега казва и прави, трябва да се разглежда през призмата на предстоящите парламентарни избори. Той си избра една позиция, която му позволява да не загуби избиратели. Затова неговата партия се представя като партия на мира. Това заяви унгарският журналист Жолт Богар в интервю за БНР.

Прочети още...
11:28 | 19 март 2022

Украинската армия обяви 36-часов комендантски час в град Запорожие

Украинските военни наложиха 36-часов комендантски час в южния град Запорожие, който започва днес по обяд и ще приключи рано в понеделник, съобщи заместник-кметът Анатолий Куртиев, цитиран от Ройтерс.

Прочети още...
09:46 | 19 март 2022

Илхан Кючюк посети румънско-украинската граница

Съпредседателят на партия АЛДЕ Илхан Кючюк посети граничния пункт „Сигет“ на румънско-украинската граница заедно със свои колеги евродепутати и депутати от либералното семейство в Румъния.

Прочети още...
09:33 | 19 март 2022

Зеленски към руснаците: Представете си 14 000 трупа на стадиона в Москва

Украинският президент Володимир Зеленски днес контрира появата на руския си колега Владимир Путин на московски стадион със собствено мрачно послание, съобщи ДПА.

Прочети още...
08:19 | 19 март 2022

Адвокатът на Марина Овсянникова разкри защо срещу нея се е водило административно дело

Една история от Русия разтресе света през тази седмица. По време на ефир журналистиката Марина Овсянникова издигна протестен плакат в ефира на държавната телевизия "Първи канал" с категоричния призив да не се вярва да пропагандата. За постъпката си, очаквано, беше изправена пред съда.

Прочети още...
07:49 | 19 март 2022

Украйна е загубила достъп до Азовско море

В информацията не се уточнява дали украинските сили са си възвърнали достъпа до морето.

Прочети още...
06:49 | 19 март 2022

Русия и Западът си размениха обвинения в ООН

Съединените щати и западните съюзници обвиниха Русия в разпространяване на пропаганда, дезинформация и "глупости" в Съвета за сигурност на ООН с твърденията, че елементи от биологически оръжия са били произвеждани в Украйна, съобщи Ройтерс.

Прочети още...
06:42 | 19 март 2022

Жители на Мариупол бягат от града пеша

Някои от жителите на обсадения украински град Мариупол напускат блокадата пеша, след като официалните опити за евакуация в общи линии се провалиха поради продължаващия обстрел от руските сили, каза областният управител на Донецка област Павло Кириленко, цитиран от Ройтерс.

Прочети още...
06:34 | 19 март 2022

Зеленски: Дошло е време за смислени разговори за сигурността с Москва

Във видеообръщение, разпространено в ранните часове в събота, украинският президент Володимир Зеленски призова за всеобхватни мирни разговори с Москва и предупреди, че в противен случай Русия ще се нуждае от поколения, за да се възстанови от загубите, претърпени по време на войната, съобщи Ройтерс.

7991 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2022.03.19 | 18:09

6
Путин е дементирал дъртак, за съжаление все още има българи да му се връзват на брътвежите. Каква “денацификация на Украйна“ – Зеленски е евреин. Русия се нуждае от “денацификация“. Путин е диктатор – опозицията е по затворите или са избити. Русия е обърната на бензиностанция – само добив на суровини и с технологии от 70-те години на миналия век. Украйна дръпна и Путин иска да я ограби.

2022.03.20 | 04:01

13
ай яж лайна е трол
Баце

2022.03.19 | 19:25

7
В сравнение със зеленясалия чифут е направо убавец!
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.03.19 | 22:58

10
Руснаците избиват цивилни! А украинците избиват агресори! Аз съм на страната на Украйна! СЛАВА УКРАИНА!

2022.03.20 | 04:00

12
ти си пълен малоумник трол
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.03.19 | 22:59

11
Рашистите загубиха над 10 000 войници само за три сецмици! Толкова на се губили и в Афганистан за 10 години!
Sacho Beljata

2022.03.19 | 20:59

9
Naistina Rusia potana v tamnina na4elo s prezidenta im Putin,Jalko....
Ясно

2022.03.19 | 19:26

8
Укрофашистите пак си тормозят населението!

2022.03.19 | 16:13

2
Насрахте ли се бе руски п*тки!!! Свършено е с вас преди 2 седмици бяхте много важни сега като ви колят като агнета в Украйна напълните гащите хахахаххахаха пътници сте мн малко ви остава! Слава на Украйна
Мъст

2022.03.19 | 17:58

5
Разплатата ще е безмилостно жестока!

2022.03.19 | 17:01

3
Русия потъна в тъмнина за цивилизования свят
Аа

2022.03.19 | 17:57

4
Или в слепите ти очи?

2022.03.19 | 14:16

1
Тея са на разходка с детето ве,иначе щяха да са в рейса при снимащия.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини