Кремъл: Не планираме да отговаряме на евентуални нови санкции на САЩ

  • 13 януари 2022 12:05

  • 587
  • 0
Кремъл: Не планираме да отговаряме на евентуални нови санкции на САЩ
13 4дни
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

"На този етап не планираме да отговаряме на евентуални нови санкции на САЩ", това каза говорителят  на руския президент Владимир Путин – Дмитрий Песков, предаде РИА Новости.

Прессекретарят на Кремъл днес коментира внесения от няколко американски депутати проект за налагане на санкции на високопоставени руски лица, включително и държавния глава в Москва, при евентуална руска агресия срещу Украйна.

САЩ налагат санкции на Владимир Путин?

"Ние искрено се надяваме, че въпросното предложение е само размахване на санкционна томахавка и опит за сплашване на Руската федерация и нейните първи лица", посочи още Песков.

Говорителят на Владимир Путин в същото време заяви, че в случай на приемане на пакета САЩ ще направят първата стъпка към  прекратяване на дипломатическите отношения с Русия. "Да се налагат санкции на държавен глава е крайна мярка", коментира Песков.

По отношение на преговорите между високопоставени представители на страната му и САЩ, състояли се на 9 и 10 януари в Женева, Песков заяви: Ние очакваме в скоро време да получим конкретни предложения от Вашингтон.

 

Валери Зайцев
587 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини