Руският посланик в САЩ: Обвиненията към Русия не допринасят за конструктивен диалог

  • 12 януари 2022 08:05

  • 620
  • 2
Руският посланик в САЩ: Обвиненията към Русия не допринасят за конструктивен диалог
© Getty Images

Реториката на представителите на Държавния департамент на САЩ, насочена към обвинение на Руската федерация, не допринася за конструктивен диалог в руско-американските преговори, заяви руският посланик в САЩ Анатолий Антонов, предаде БНР.

Във вторник заместник - държавният секретар на Съединените щати по политическите въпроси Виктория Нюланд, по време на брифинг в Държавния департамент, остро разкритикува Русия, като я обвини в ескалация на кризата на украинската граница.

Дмитрий Песков: Русия не е оптимистично настроена след първия тур на преговорите със САЩ

"Обвинителната реторика на високопоставени служители на Държавния департамент не допринася за създаването на конструктивна атмосфера в преговорите. Нуждаем се от конкретни действия от американската страна, а не от дезинформация и обвинения във всички грехове. Категорично отхвърляме провокативните изявления", заявява дипломатът.

 Антонов отбелязва, че руската страна е настроена да обсъди със САЩ своите предложения за гаранции за сигурност и смята, че те трябва да бъдат приети възможно най-скоро, за да се стабилизира ситуацията в Европа.

Теодора Александрова
620 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.01.12 | 16:01

2
рускенефа не иска да го обвиняват в това и онова, как да стане това, като те самите направиха и нарушиха куп международни закони! Рускенефа е тоталитарна диктаторска дупка!

2022.01.12 | 10:06

1
А ДА ТРОВИШ ХОРА НА ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ МНОГО ДОПРИНАСЯ ЗА КОНСТРУКТИВНИЯ ДИАЛОГ?

Добави коментар

Водещи новини