Украинският президент одобри санкции във връзка с Русия

  • 07 декември 2021 21:47

  • 3335
  • 0
Украинският президент одобри санкции във връзка с Русия
© Getty (архив)

Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога днес подписа указ, с който налага икономически санкции на компании, които притежават самолети, извършвали полети между Киев и Москва, включително и на самолет, собственост на съюзник на Кремъл, предаде Ройтерс, като се позова на агенция Интерфакс Украйна.

Указът активира санкции, за които вече беше взето решение през ноември от съвета по сигурността към украинското президентство.

Един от самолетите, срещу които се налагат санкциите, принадлежи на Виктор Медведчук, известен проруски политик, който тази година беше поставен под домашен арест заради обвинения, които той определя като политически мотивирани.

Санкциите бяха наложени, докато американският президент Джо Байдън и руският президент Владимир Путин разговаряха чрез видеоконферентна връзка за Украйна на фона на страховете на Запада, че Москва е готова да започне нова офанзива срещу съседката си.

Джо Байдън и Владимир Путин проведоха преговори

Последвайте канала на

Novini.bg
3335 0

Свързани новини

Водещи новини