Байдън ще предупреди Путин за Украйна по време на разговора между двамата

  • 07 декември 2021 06:35

  • 3826
  • 6
Байдън ще предупреди Путин за Украйна по време на разговора между двамата
© Getty images

Американският президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в възнамерява да предупреди руския си колега Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През по време на виртуалния разговор между двамата, че страната му ще бъде изправена пред тежки икономически последици, ако предприеме военни действия срещу Украйна. Това заяви пожелал анонимност високопоставен представител от Белия дом в навечерието на срещата. Очаква се на нея да бъдат повдигнати и въпроси, свързани със стратегическата стабилност, киберсигурността и иранската ядрена програма, предаде БНР.

Представителят припомни, че има информации за струпване на военни по границата и се наблюдава засилване на дезинформацията онлайн, която показва Украйна като агресор. 

Очакванията са Байдън да постави тези въпроси и да даде да се разбере, че Русия ще плати висока цена, ако бъдат предприети действия. В същото време се смята, че той ще покаже, че съществува и ефективно решение с помощта на дипломацията. Надеждата на Вашингтон е Путин да избере именно дипломатическото решение и придържане към Минските споразумения. 

Налагат нови санкции по "Магнитски" в следващите няколко дни

На въпрос дали Байдън ще заяви, че ако Русия влезе в Украйна, може да се стигне до пряко използване на американска военна сила, представителят на Белия дом заяви:

„Съединените Щати не целят да попаднат в обстоятелство, при които фокусът на нашите контрамерки е върху прякото използване на американска военна сила, вместо върху комбинация от подкрепа за украинските военни, силна икономическа ответна реакция и значително увеличаване на поддръжката… на нашите съюзници в НАТО.“

В случай на инвазия на Русия в Украйна САЩ ще окажат помощ на страните по източния фланг на Алианса, каза още представителят.

Преди Путин Байдън ще разговаря с ключови европейски съюзници, за да координира посланията си, а след виртуалната среща се състои и разговор на американския президент с украинския му колега Володимир Зеленски.  

Байдън и Путин ще обсъждат Украйна във видеоразговор

Говорител на британския премиер Борис Джонсън заяви по-късно, че Съединените щати, Германия, Италия, Франция и Великобритания са подчертали нуждата от единен фронт срещу руските заплахи. По думите му в разговор лидерите са настояли Русия да работи за деескалация на напрежението и са потвърдили подкрепата си за териториалната цялост на Украйна. 

Украинският президент Володимир Зеленски е разговарял междувременно с американския държавен секретар Антъни Блинкън преди видеоконферентната среща на президентите на Русия и Съединените щати . Това съобщи самият Зеленски в туитър. Той отбелязва, че двамата с Блинкън са се договорили са съвместни и координирани действия.

 "Благодарни сме на нашите американски стратегически партньори и съюзници за продължаващата подкрепа за нашия суверенитет и териториална цялост. Нищо, свързано с Украйна, не трябва да става без нея", пише Володимир Зеленски. 

Теодора Александрова
3826 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2021.12.07 | 14:40

6
Байдън да не забрави да си вземе памперсите, че ще стане страшно
.

2021.12.07 | 09:40

5
Ще има блинк блинк Блинкен :D

2021.12.07 | 06:49

1
Пръцкините са токсични!В някои комплекти за тестване също има етиленов оксид. Той е токсичен. Всичко е против здравето ви глупаци!

2021.12.07 | 08:13

4
Толко много алхимици се пръкнаха между необразованите напоследък, че човек се чуди как така Лавоазие, Бойл и Менделеев не са българи.
х

2021.12.07 | 07:51

3
А Путин ще сиго премести в другия крачол

2021.12.07 | 07:37

2
БАИДЪН Е СКЛЕРОТИК.КРАВАРИТЕ ИСКАХА ДА СЕ НАСТАНЯТ В КРИМ НО ПУТИН ИМ РАЗЧЕТЕ ХОДОВЕТЕ И МУ ЛАПНАХА САЛАМА.

Добави коментар

Водещи новини