Украинският министър на отбраната е освободен от поста му при преструктуриране на правителството

  • 03 ноември 2021 19:18

  • 380
  • 0
 Украинският министър на отбраната е освободен от поста му при преструктуриране на правителството
© Getty (архив)

Украинският парламент освободи от длъжност министъра на отбраната Андрий Таран и още четирима членове на кабинета, след като те подадоха оставки, като част от текущо преструктуриране на правителството, предаде ДПА.

От общо 421 членове на парламента днес 341 гласуваха "за" освобождаването на 66-годишния Таран. Той заемаше поста от март 2020 г.

Това е третата смяна в министерството на отбрана, откакто президентът Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога (на снимката) встъпи в длъжност през 2019 г.

Тази седмица подадоха оставка и още трима министри, като сред тях беше Олексий Резников, който отговаряше за източните сепаратистки региони в Украйна и за анексирания от Русия през 2014 г. Кримски полуостров. Резников обаче ще се върне във властта като нов министър на отбраната, като се очаква утре да бъде назначен на новата му длъжност.

Войник от армията на Киев бе убит в Източна Украйна

Министърът на околната среда и природните ресурси Роман Абрамовски също напусна поста си.

Още през лятото се говореше за предстоящо преструктуриране на правителството. През юли имаше нови назначения на ключови постове в ръководството на армията и в тайните служби.

През същия месец дългогодишният вътрешен министър Арсен Аваков напусна кабинета. През октомври председателят на парламента Дмитро Разумков също бе освободен.

Някои анализатори виждат в това известна тенденция и казват, че Зеленски бързо се разделя с членове на правителството, които счита за критични към политиката му.

 

Последвайте канала на

380 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини