Киев: След срещата на Байдън и Путин е време Русия да се изтегли от Украйна

  • 17 юни 2021 19:06

  • 2823
  • 4
Киев: След срещата на Байдън и Путин е време Русия да се изтегли от Украйна
© Getty Images/Guliver

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба приветства президента на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в за твърдите му послания към Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През на срещата им тази седмица и каза, че е време Русия да бъде накарана да се изтегли от Украйна, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В тази първа реакция от високопоставен представител на Киев за вчерашната среща в Женева между Байдън и Путин украинският висш дипломат заяви, че срещата на върха е показала, че "Америка се е върнала и сега е време Русия да бъде накарана да се изтегли от Украйна". Кулеба подчерта, че преговорите в женевската вила не са притеснили Киев и припомни, че Русия няма право на вето за приемането на Украйна в НАТО.

Украинското правителство се опасяваше, че Байдън и Путин може да постигнат сделка за Украйна, като я оставят встрани от преговорите. По-рано тази седмица президентът Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога каза пред Ройтерс, че е получил уверения от Байдън, че Украйна няма да бъде използвана като разменна монета. Същевременно той изрази "лек скептицизъм" дали срещата на президентите на САЩ и Русия ще е от полза за Украйна.

Байдън и Путин обсъдиха посланиците, ядрените оръжия и още много други теми

През 2014 г. Русия превзе и анексира украинската област Крим и оттогава подкрепя проруските сепаратисти в Източна Украйна. Това бе един от факторите, обтегнали отношенията между Русия и Запада през последните години.

Novini.bg
2823 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Българин роб

2021.06.20 | 11:27

4
А дано колониялните сили са определили по-лека съдба за България. Ще разбереме след 11.7!

2021.06.19 | 09:38

3
ВРЕМЕ Е УКРАЙНА ДА СЕ ИЗТЕГЛИ ОТ РУСИЯ
чудна работа

2021.06.18 | 00:46

1
не знаех, че Русия е в украйна
Тодор Димов

2021.06.18 | 17:19

2
Е-е... как ще знаеш!? Тя, Русия, все още се бута по разни места. Какво търси в тях само господ и дърти баби знаят.

Добави коментар

Водещи новини