Войник от армията на Киев бе убит в Източна Украйна

  • 09 юли 2021 16:07

  • 1499
  • 1
Войник от армията на Киев бе убит в Източна Украйна
© Getty (архив)

Украински войник бе убит, а друг - ранен, в източната част на страната, предаде АФП.

Световната агенция, цитирана от БТА, отбелязва, че това е станало на фона на покачването на напрежението в района на конфликта с проруските сепаратисти.

Украинската армия съобщи, че бунтовниците са обстрелвали нейни позиции вчера и днес.

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) отчете увеличаване на нарушенията на прекратяването на огъня през последните две седмици.

Украински военен медик бе убит в Източна Украйна

Над 13 хиляди души бяха убити от началото на конфликта в Източна Украйна през 2014 г. Русия винаги е твърдяла, че подкрепя сепаратистите само политически. Киев и Западът от своя страна я обвиняват, че им осигурява оръжия и има свои войници в района - нещо, което тя отрича.

Германия е обезпокоена от зачестилите нарушения на примирието в Източна Украйна, каза днес говорителят на германското министерство на външните работи Райнер Бройл, цитиран от ТАСС.

Федералният канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се ще приеме в понеделник в Берлин украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, с когото ще обсъди развитието на конфликта, съобщи представителят на германското правителство Щефен Зайберт.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1499 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.10 | 09:52

1
ЕДИН НАЦИСТ ПО-МАЛКО

Добави коментар

Водещи новини