Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили обяви, че ще се завърне в родината си

  • 27 август 2020 18:00

  • 640
  • 1
Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили обяви, че ще се завърне в родината си
© Getty Images

Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили, който понастоящем ръководи украинския Изпълнителен комитет за реформи, обяви, че ще се завърне в Грузия, съобщи БТА.

"Знам със сигурност, че работата ми на президентския пост и много от това, което създадохме, е запазено и функционира и досега, но в същото време, когато слушам грузински новини, разбирам и зная, че можем да живеем много по-добре, много по-добре, всеки грузинец може да бъде богат и можем да направим това заедно. Аз се връщам", заяви той във видеообръщение, качено днес на страницата му във "Фейсбук".

Бивш грузински президент: Русия се прицели в Швеция и Финландия

Саакашвили се извинява на сънародниците си за допуснатите грешки, докато е бил начело на Грузия и се кълне в Бога, че е желаел "най-доброто за своя народ".

Бившият президент нарича Украйна свой втори дом и обещава да помага на двата народа - грузинския и украинския.
Михаил Саакашвили нееднократно е заявявал, че ще се върне в Грузия. През септември миналата година той каза, че ще направи това преди парламентарните избори през есента на 2020 г.

Саакашвили беше президент на Грузия от януари 2004 до ноември 2013 г. Няколко дни преди изтичането на втория му мандат той емигрира и срещу него веднага започнаха четири наказателни производства. По две от тях вече той е признат за виновен и може да получи присъда от 11 години затвор.

През 2015 г. тогавашният президент на Украйна Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември го покани на поста губернатор на Одеската област. Две години по-късно Саакашвили влезе в конфликт с властта, беше лишен от украинско гражданство и напусна Украйна. Върна се, след като президент стана Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
640 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
BG

2020.08.27 | 20:43

1
Oh tozi e bita karta.Na CRU veche ne im trjabva doz prodaznik.

Добави коментар

Водещи новини