Израел ще посредничи между Киев и Москва

  • 23 април 2021 11:15

  • 397
  • 1
Израел ще посредничи между Киев и Москва
© Getty (архив)

Израел ще посредничи в преговори между Русия и Украйна, предаде телевизията от близкоизточната страна i24NEWS.

Посланикът на Киев в еврейската държава Евгений Корнейчук в интервю пред медията каза, че представяната от него страна е предложила на премиера на Израел Бенямин Нетаняху да изиграе ролята на посредник за намиране на решение на конфликта между двете страни.

"Господин Нетаняху е в добри отношения и с нашия държавен глава Володимир Зеленски, и с руския президент Владимир Путин. Имам добра новина. Тя е, че министър-председателят на Държавата Израел не отказа да посредничи. Той също изрази своите готовност и желание да помогне за регулирането на конфликта", посочи още дипломатът.

Да припомним, през последните седмици отношенията между Киев и Москва се изостриха. Една от причините бе подновената активност на проруските сепаратисти в Донбас (Източна Украйна).

Зеленски предложи на руския си колега да се срещнат в Донбас.

Путин отклони предложението и изрази готовност да приеме президента на Украйна в Москва.

Путин изрази готовност да приеме Зеленски в Москва по всяко време

"Нашият президент задължително ще реагира на поканата на господин Путин", това казаха днес от администрацията на държавния глава в Киев.

Валери Зайцев
397 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Вагинир

2021.04.25 | 04:27

1
ПЛИТКОУМЕН РАДЕВ Е ТЪП,КОЛКОТО СЛАВИ ТЪПОТО,С ТАЯ РАЗЛИКА,ЧЕ СЛАВИ СИ МЪЛЧИ,А РУМЯНКА ПЛЕЩЕ ЧАСТУШКИ...РУСКИТЕ МИРОТВОРЦИ СА В ЗАДУНАЙСКАЯ ГУБЕРНИЯ ВЕЧЕ 150ГОДИНИ И ПОЖИЗНЕНИЯТ НИ СКЪП КРЕМЪЛСКИ ВОЖД Е КАЗАЛ,ЧЕ ЩЕ ОСВОБОЖДАВА ЗАДУНАЙСКАЯ ДОООО...ПОСЛЕДНИЯ БЪЛГАРИН,А ТО Я ИМА,Я НЯМА ЕДИН ФАЙТОН БЪЛГАРИ-ДРУГОТО Е РУСКИ ЕКСКРЕМЕНТИ...ПАТРИОТКАТА СЛАВКА,БИЕЩИТЕ СЕ В ГЪРДИТЕ РУСКИ АГЕНТИ,МИХАЙЛОВГРАДСКОТО ГЮБРЕ И ТЕМ ПОДОБНИ РУМЕНИ ПРЕЦЕДЕНТИДАЛИ НЯМА РОСТАЦИ ТАМ,РОСТАЦИТЕ МИСЛЯТ,ЧЕ ЩО ХВЪРЧИ ВСЕ СЕ ЯДЕ -РОСТАЦИТЕ ЯДАТ ВСИЧКО...ИЗКЛЬОПАХА КРИМ СЕГА ТОЧАТ ЛИГИ ЗА УКРАЙНА,УТРЕ ЗА ЦЯЛАТА ГАЛАКТИКА...ПОЖИЗНЕНИЯ ГЛАВНОКОМАНДВАЩ НА ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ СИЛИ ИМ Я ОБЕЩАЛ,ПЪК ПОСЛЕ...ОСТАНАЛИТЕ ГАЛАКТИКИ...АПЕТИТА ИДВА С ЯДЕНЕТО,ЗАЯВИ ПОЖИЗНЕНИЯ ВОЖД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО...ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ ПУТЬОВИ СИЛИ СА ЛИКВИДИРАЛИ 83 ТЕРОРИСТИ ОТ ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ"ЯХААБИБИЯ АМАНЪМА АХАН БЕГ" И 338 ОТ БОЛНИЦА"АЛЛАХ ДА НИ ПАЗИ ОТ РОСТАЦИТЕ,ОТ БОЛЕСТИТЕ САМИ ЩЕ СЕ ПАЗИМ" ПОЖИЗНЕНИЯТ ГЛАВНОКОМАНДВАЩ Е НАГРАДИЛ КОЛЯЧИТЕ ОТ ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ СИЛИ С МЕДАЛ ОТ КРАТУНА.ПО-ЛОШО ОТ РОСТАК ЗА ВРАГ Е РОСТАК ЗА ПРИЯТЕЛ,А ИМАШ ЛИ РОСТАК ЗА ОВОБОДИТЕЛ СЕ ПРЕВРЪЩАШ В ЗАДУНАЙСКИ КРЕПОСТЕН СЕЛЯНИН С РОСТАШКО САМОСЪЗНАНИЕ... ПОНЬЯЛ БЛЯД БЕЗРОДНЫ-СУКА ЙОБАНА В РОД ТЫ...Ако американските и английски идиоти,не бяха затрупали ГЕРМАНИЯ с бомби,империята на ЗЛОТО щеше да празнува на п€ткин ден...ПАБЕДА БУДЬЕТ ЗА НАМИ-МЕРЦЕДЕСИ ДЛЬЯ ВАМИ!!!...

Добави коментар

Водещи новини