Путин изрази готовност да приеме Зеленски в Москва по всяко време

22 април 2021 19:04

Путин изрази готовност да приеме Зеленски в Москва по всяко време
© gettyimages
1311 0

Руският президент Владимир Путин изрази днес готовност да приеме украинския си колега Володимир Зеленски в Москва по всяко време, когато му е удобно, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Във вторник Зеленски призова Путин да се срещнат в източноукраинския регион Донбас за разговори за прекратяване на конфликта там и за намаляване на напрежението между двете държави.

Украинският президент приветства изтеглянето на руските войски

Руският президент отбеляза, че в последно време украинското ръководство е предприело голям брой действия, които разрушават двустранните отношения.

"Но ако президентът Зеленски иска да започне възстановяването на тези отношения, ние само ще го приветстваме", подчерта Путин.

Руският президент говори на среща в Москва с беларуския си колега Александър Лукашенко.

По-рано днес Русия обяви, че изтегля войниците, които бе струпала в района на границата с Украйна след края на проведените от тях учения. Струпването на около 100 хиляди руски военни в района на границата предизвика безпокойството на Киев и на Запада.

Украинският президент приветства обявеното днес изтегляне на руските войски от района граничния район. Това ще намали напрежението, каза Зеленски, но добави, че Украйна ще остане бдителна.

Мая Йорданова
1311 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини