Минск поиска Тихановска

  • 02 март 2021 10:51

  • 420
  • 2
Минск поиска Тихановска
© Getty (архив)

Следственият комитет на Беларус подготви документи, с които да се поиска екстрадицията на водачката на опозицията Светлана Тихановска, предаде РИА Новости.

"Към този момент Светлана Тихановска е обявена за международно издирване във връзка с опит за насилствена промяна на конституционния строй, организация и участие в масови безредици и други нарушения на закона. Ние предадохме в Генералната прокуратура на Република Беларус всички необходими документи за нейното екстрадиране в нашата страна", посочиха от институцията в Минск, цитирани от московската медия.

Тихановска напусна родината си след вота за президент в бившата съветска република на 9 август 2020 г. Тя бе основният конкурент на сегашния лидер на източноевропейската страна Александър Лукашенко, спечелил поредния си от над четвърт век мандат с над 80 процента от гласовете.

Опозицията заяви, че изборните резултати са били манипулирани и след това в страната избухнаха протести, съпроводени със сцени на насилие.

Лидерка на беларуската опозиция: Май изгубихме

Преди време Тихановска заяви, че акциите не са постигнали желания резултат и изрази надеждата си, че те ще бъдат подновени в скоро време.

Последвайте канала на

420 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Angelaa18

2021.04.10 | 03:57

2
­­В­­и­­­ж­­т­­е­­­ ­м­о­я­­т­а­­­ ­­т­и­­­й­­­н­­ ­п­у­­т­­к­а­ ­­-­­ ­W­­W­­W­­­.­­­B­­G­­1­7­­.­­C­­L­­U­B­­­
МУТРИ ВЪН

2021.03.02 | 11:23

1
САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО ПРЕДЛАГА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ БНО. С.ТРИФОНОВ Е ЛЪЖЕЦ И БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС НАЙ -ГОЛЕМИТЕ МУТРИ А Б.БОРИСОВ Е КРАДЕЦ И ВЗИМА ВСИЧКИ РЕШЕНИЯ САМ

Добави коментар

Водещи новини