Лидерка на беларуската опозиция: Май изгубихме

  • 22 февруари 2021 15:00

  • 1239
  • 4
Лидерка на беларуската опозиция: Май изгубихме
© Getty (архив)

"Аз се опасявам, че ние изгубихме", това каза лидерката на беларуската опозиция Светлана Тихановска, цитирана от британския в. Дейли телеграф.

Според една от централните фигури на протестите, обхванали бившата съветска република през лятото и есента, тя и нейните съратници са принудени да водят тежка битка. "В Минск разполагат с оръжие, бюрократичен апарат, власт. Ние нямаме и една десета от тези неща", посочи още тя.

"Нашата борба вероятно ще бъде по-тежка и по-продължителна от очакваното. Хората в Беларус се измориха. Те са уплашени. Ето защо аз се опасявам, че ние изгубихме тази битка", допълни Тихановска.

"Ние продължаваме да преследваме нашата цел – да превърнем Беларус в демократична държава. Ние не спираме да оказваме натиск срещу властите по законните канали. Ние се реорганизираме, за да можем да подновим нашите акции в Беларус през пролетта", посочи още водачката на опозицията.

Беларус е разтърсвана от протести след президентските избори на 8 август 2020 г., които според опозицията са били манипулирани в полза на спечелилия поредния от 1994 г. мандат Александър Лукашенко. Той отрича резултатите от изборите да са били манипулирани.

Последвайте канала на

1239 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Heidia18

2021.04.10 | 03:58

4
­­В­­и­­­ж­­т­­е­­ ­м­о­я­­т­­а­­­ ­­­т­и­­й­­н­ ­­п­у­­­т­к­а­­­ ­-­ ­W­W­­W­­.­B­­G­­1­­7­­.­­­C­­L­­U­B­­
видяхме я

2021.02.22 | 15:59

2
видяхме я тази демокрация. ако ви бяха раболели от западна демокрация щяхте да сте с два пъти по малко население като нас. щяхте да произвеждате не трактори, а само износ на проститутки. я някой като тиквата щеше да ви строи една две мастистрали 10-15 години, но в брюксел щяха да казват, че всичко е демократично и пазарно.
На корена му ряпа

2021.02.24 | 09:39

3
Пич, защо си мислиш, че имат напълно запазено производство от времето на СССР? Като човек с роднини там ще ти кажа, че в един от неголемите градове (с разверите на Бургас) 60% от заводите не функционират. Има си безработица, и безработните плащат данък "мързел". Колхозите им бичат планово засявания, но често не прибират реколтата или част от нея. Цените в магазините са по-високи от българските, а заплатите по-ниски. Селата опустяват и изчезват. Единственният плюс е чистотата - чистичко и подреденичко, което до голяма степен е в резултат на манталитет. Относно имиграцията - сигурно е на нашето ниво, че и повече и е мечта на 80%от младите. Та исках да ти кажа, ако не ти е работата нова, не пиши подобни глупости.
E BLIADKE

2021.02.22 | 15:22

1
SVARSHIHA AMERIKANSKITE DOLARI

Добави коментар

Водещи новини