Русия: Не гледаме на кафе

  • 01 март 2021 16:10

  • 1718
  • 3
Русия: Не гледаме на кафе
© Getty (архив)

"Ние не гледаме на кафе", това каза руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко (на снимката), предаде РИА Новости.

"Ние не можем да предвидим какви ще бъдат новите санкции на Европейския съюз срещу граждани на нашата страна, нито кой ще попадне под ударите на Брюксел. Ние не гледаме на кафе", заяви  високопоставеният служител на дипломатическата централа в Москва.

"Грушко коментира днешното решение на посланиците на страните-членки на ЕС, с което дипломатите дадоха зелена светлина за оформянето на пакет от санкции заради осъдителната присъда на Алексей Навални. Опозиционерът бе осъден на три години и половина лишаване от свобода заради нарушения на правилата за изтърпяване на две условни присъди", допълни руската медия.

В ЕС съгласуваха санкции заради Алексей Навални


"Това решение не ни изненада. Ние за пореден път завяваме -  Брюксел продължава да води деструктивна си политика по отношение на Руската федерация, която вреди не само на връзките между нашата държава и ЕС, но и вредят на членките на блока", подчерта заместник-министърът.

"Разбира се, че ще отговорим на санкциите. Засега обаче не можем да кажем какъв ще бъде нашият отговор", посочи още Грушко. "Ние трябва да изчакаме конкретните действия на Брюксел", поясни той. 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1718 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Brandya16

2021.04.10 | 03:57

3
­­В­и­­ж­­т­е­­­ ­­м­­­о­­­я­­­т­а­­ ­­­т­и­­­й­н­­­ ­­­п­­у­­т­­­к­­а­­ ­­-­ ­­W­­­W­W­.­­­B­G­­­1­7­.­C­­­L­­­U­­B­­

2021.03.01 | 16:33

1
Какво са се загрижили толкова много за тоя крими герой от Брюксел. Къде беше този добър свят, когато милиони гинеха по ГУЛАК и по хиляди лагери из източна Европа.

2021.03.01 | 17:41

2
е ми, какво да очакваш от лицемери- европейски таланти, цял свят им се присмива, станаха за смях

Добави коментар

Водещи новини