В ЕС съгласуваха санкции заради Алексей Навални

  • 01 март 2021 12:19

  • 384
  • 1
В ЕС съгласуваха санкции заради Алексей Навални
© Getty (архив)

Постоянните представители на страните-членки на Европейския съюз започнаха да оформят нов пакет санкции срещу граждани на Руската федерация, предаде РИА Новости.

"Източник от Брюксел потвърди информацията пред наш кореспондент в столицата на ЕС. Ограничения ще бъдат наложени на няколко руски граждани във връзка със случая Алексей Навални" допълни базираната в Москва информационна агенция. "Броят на попадналите под санкциите лица и техните имена ще бъдат оповестени официално тази седмица", посочи още цитираната медия.

ЕС заговори за санкции срещу руски граждани след издаването  на ефективната присъда срещу опонента на властта в Москва Алексей Навални. Той бе лишен от свобода за срок 3,5 години на 2 февруари 2021 г. заради нарушение на правилата за изтърпяване на условни присъди по две дела.


Най-вероятно ограничения ще бъдат наложени на директора на Следствения комитет в Москва Александър Бастрикин, ръководителя на Федералната служба за изпълнение на наказанията Александър Калашников, генералния прокурор на държавата Игор Краснов и началника на Росгвардия (военизирано подразделение в рамките на руското министерство на вътрешните работи) Виктор Золотов. Четиримата ще бъдат лишени от правото да пътуват до 27-те, а техните сметки в европейски банки - замразени.

Кого ще засегнат новите санкции на ЕС?

 

Валери Зайцев
384 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Stephaniea19

2021.04.10 | 03:57

1
­В­­­и­­­ж­т­­­е­ ­­м­о­­я­т­­­а­­­ ­­т­и­й­­­н­­­ ­­п­­у­­­т­­­к­а­­ ­­-­ ­­­W­­W­­­W­­.­­B­G­­1­7­­­.­­­C­­­L­­U­­B­

Добави коментар

Водещи новини