Убиха терорист, отговорен за кървава баня в Москва

20 януари 2021 14:37

Убиха терорист, отговорен за кървава баня в Москва
© Getty (архив)
806 0

Руският антитерористичен комитет е съобщил за ликвидирането на чеченския екстремист Аслан Бютукаев, предаде РИА Новости.

"При операция на територията на (южната автономна република) Чечения са били ликвидирани петима терористи. Единият от убитите е Аслан Бютукаев (роден през 1974 г.). Той е бил сред организаторите на атентата, извършен на територията на московското летище "Домодедово", са посочили от силовата институция.

Членът на ислямистката организация "Имарат Кавказ" Магомед Евлоев се е взривил в залата за посрещане на аерогарата в руската столица на 24 януари 2011 г. Вследствие на атентата са загинали  37 души, а на 172-ма е била оказана медицинска помощ.

Отговорност за кървавата баня са поели лидерът на "Имарат Кавказ" Доку Умаров, убит при специализирана операция  на руските федерални сили в Кавказ през 2014 г., и неговата дясна ръка Бютукаев. 

Чеченският лидер Рамзан Кадиров е приветствал успешната  операция срещу Бютукаев. "Служителите на реда сложиха край на бандитизма и тероризма в нашата република", е заявил той.

Закопчаха топтерористи в Русия

 

806 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини