Тръмп: Още един отвратителен акт на тероризъм в Европа

03 ноември 2020 09:19

Тръмп: Още един отвратителен акт на тероризъм в Европа
© Getty (архив)
963 3

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заклейми кървавото терористично нападение във Виена, като го нарече още един отвратителен акт на тероризъм в Европа, предаде ДПА.

"Нашите молитви са с жителите на Виена", написа тази нощ Тръмп в "Туитър".

"Тези отвратителни атаки срещу невинни хора трябва да спрат. САЩ са заедно с Австрия, Франция и цяла Европа в борбата срещу терористите, включително радикалните ислямски терористи", се казва в поста на американския президент.

Турция осъди терористичната атака във Виена

Днес властите в австрийската столица съобщиха, че жертвите на терористичната атака са три – жена и двама мъже. "Вчера вечерта преживяхме нападение от най-малко един ислямист. Той бе ликвидиран", каза министърът на вътрешните работи на страната Карл Нехамер.

Нехамер не изключи възможността да е имало и други извършители на терористичния акт.

 

963 3

Свързани новини

Коментари (3)

Добави коментар
Българин

2020.11.03 | 13:16

49675
коментатори, престанете да се пъчите като разбирачи на американската политика защото: 1.Тръмп е единственият президент, който застана срещу дълбоката държава след Кенеди! 2.БВП на САЩ се повиши експоненциално! 3. Безработицата преди Ковид19 е на ниво най-ниска от 1928г. до сега! 4. ТРЪМП НЕ ЗАПОЧНА НИТО ЕДНА НОВА ВОЙНА , А НАПРОТИВ ИЗТЕГЛЯ АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЙСКИ ОТ ТОЧКИ НА КОНФЛИКТИ! 5. Безпрецедентни срещи с оглед за туширане на напрежението с Ким Чен Ун от КНДР! 6. За пръв път в световната история на дипломацията договори на Израел с арабски държави под негова инициатива за туширане на напрежението в Залива! 7. Огромна грижа и внимание към американската индустрия и селскостопанските производители

2020.11.03 | 10:24

49447
Да ама Тръмпчо, палячо, ти си една от сновните причините ако не и най голямата, щото постоянно насърчаваш към омраза, дискриминация и расизъм и подари палестински градове на Израел!

2020.11.03 | 10:27

49451
млък, свирчо !!!

Добави коментар

Водещи новини