Закопчаха топтерористи в Русия

30 ноември 2020 10:55

Закопчаха топтерористи в Русия
© Getty (архив)
1376 1

Двама високопоставени терористи са били арестувани в Русия, предаде ТАСС.

Днес Следственият комитет (СК) в Москва е разпространил съобщение за ареста на Асланбек Идалов и Саламбек Идалов.

"Родените в Република Чечения мъже са били задържани при съвместна операция, проведена с участието на Федерална служба за сигурност, СК и Росгвардия (военизирана структура в рамките на централното вътрешно министерство). Тези мъже са участвали в нападението срещу армейски подразделения край селището Червльонная (в Южна Русия ) на 4 октомври 1999 г., при което загинаха 15 военни, а 28 служители на министерството на отбраната на Руската федерация бяха ранени", се е посочвало в официалното комюнике на институцията.

Медията допълни още, че мъжете са били топтеторости. Те са били приближени до ръководителя на движението за отцепване на Чечения от Русия Шамил Басаев (роден през 1965 г. и ликвидиран през 2006 г.) и саудитския терорист Амир ибн ал Хатаб (убит в Русия през 2002 г. на 33-годишна възраст).

Чеченец бе задържан във Франция за възхвала на тероризма

На Идалови (няма данни за родствена връзка) са били повдигнати обвинения за нападение срещу военни, убийство на две и повече лица и други престъпления.

Валери Зайцев
1376 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар

2020.11.30 | 15:06

75852
Чечня(предимно населена,даже 100% с чеченци) защо ли не си направят референдум като кримските татари? Те например така направиха и " прескочиха" от Украйна към Русия. :)

Добави коментар

Водещи новини