Караянчева към младите българи в Москва: Учете, трупайте опит и се върнете в България

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, която е на официално посещение в Руската федерация, разговаря с българската общност в Москва. В срещатата участваха български студенти в Москва, българи, работещи в големи мултинационални компании и водещи международни банки.

Пред присъстващите председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на отбеляза, че е щастлива да бъде сред нашите сънародници в руската столица, тъй като от девет години председател на българския парламент не е бил в Москва.

,,След дни ще отбележим 140 години от установяването на дипломатически отношения между България и Русия, а преди няколко месеца в България тържествено беше чествана 140-ата годишнина от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция, което е показателно за дълбоките и традиционно добри връзки между България и Русия'', посочи тя.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на подчерта, че когато става дума за националните интереси българският парламент се стреми да заема национално отговорни позиции в интерес на държавата и нейните граждани.

,,Вие сте нашите посланици в Москва и в Русия, благодарим Ви, че ни представяте достойно както в университетите тук, така и в международните фирми, организации и банки, в които работите'', обърна се към българите в Москва председателят на Народното събрание.

,,В България не достига квалифицирана работна ръка, затова правителството постави образованието като водещ държавен приоритет, подчерта на срещата Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Залагаме на дуалното образование, защото са ни необходими хора, които от учебните и университетските скамейки да се включат в производството и бизнеса, добави тя и призова младите хора да учат, да трупат опит и умения и да се върнат в България, където има нужда от тях и техните знания. Има място за Вас в България, мили деца'', обърна се председателят на парламента към младите българи в Москва.

,,В страната ни вече съществуват много възможности за инвестиции, работи се по магистралите ''Струма'' и ''Хемус'', по тунела под Шипка, за да може инвеститорите да стигнат до всички региони на България'', отбеляза Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Тя подчерта, че е важно да се развива инфраструкторно Северна България, което ще позволи и там да бъдат привлечени инвестиции и да се ускори икономическият растеж както на региона, така на страната ни. България се развива уверено напред и технологично, и индустриално, посочи председателят на парламента.

Сред въпросите, които представителите на българската общност отправиха към председателя на Народното събрание, бяха такива, свързани с българските национални интереси, развитието на дигитализацията, на строителния сектор, на инфраструктурата и на градската среда.

Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, е на официално посещение в Русия. В състава на делегацията са съпредседателите на Групата за приятелство България – Русия Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на и Антон Кутев, заместник-председателят на групата Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и народните представители Диана Саватева, Боряна Георгиева и Ахмед Ахмедов.

Коментари

 1. 2019.06.25 | 12:43

  Работи се по Хемус, Струма, тунела под Шипка и т.н. така че, връщайте се, ние сме ви приготвили кирки и лопати. А ако не устроим някой като строителен черноработник ще го пренасочим да стане чобанин, щото това е мечтата на шефа.

 2. 2019.06.25 | 09:08

  К`во рече !?

 3. 2019.06.25 | 05:10

  Какви млади българи има в Масква? Какво трябва да ти е прещракало за да идеш в тази фашистка кочина? По-добре не се връщайте а си стойте там!

 4. 2019.06.24 | 23:04

  tova li e novata komunisticheska partija ot mladi bulgari.

 5. 2019.06.24 | 22:50

  Младежи в публиката, много нещо! Хахаха

  Тримата студенти в залата няма да се върнат в България! Нито ще останат там! Ще хванат я за Германия я за Америка!

 6. 2019.06.24 | 22:47

  Какво общо има между Канада ,Америка , Англия, Испания , Германия и кой сте Вие?

 7. 2019.06.24 | 21:47

  Да ,да , точно така , ще се върнем и ние от Канада ,Америка , Англия, Испания , Германия и много други държави , но на кукуво лято !

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет